Black Friday se začenja! Preverite ponudbo
Zaupa nam več kot 80.000 kupcev! 
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Kako očistiti črnilo iz rok in kože

Menjava kartuš je ponavadi zelo enostaven in čist postopek. Ampak, vsake toliko se lahko zgodi katastrofa. Takrat, ko pri menjavi stare kartuše črnilo steče iz kartuše na naše roke in po vsej možnosti še na druge stvari v bližini. Čiščenje črnila iz rok in kože je lahko kar težavno, zato smo zbrali nekaj nasvetov in metod, ki jih lahko preizkusite. Začnite z enostavnejšimi metodami. Če bodo madeži res zelo trdovratni, pa uporabite tudi bolj napredne metode.

Enostavne metode

Čistilo za steklo (stelex)
Amoniak v čistilih za steklo je dokaj uspešen pri raztapljanju črnila. Razpršite čistilo po madežu in pustite par sekund, da raztopi črnilo. Podrgnite roke eno ob drugo, da spravite črnilo iz rok, nato roke temeljito izplaknite. Na koncu si roke operite še z milom za roke, da odstranite ostanke čistila za steklo.

Lak za lase v pršilu
Nekatere sestavine v laku za lase so znane po tem, da lahko odstranijo črnilo. Kakor pri čistilu za steklo tudi lak za lase razpršite po madežu ter ga nato pustite nekaj sekund, da raztopi črnilo. Preden si umijete roke z vodo, še podrgnite, kjer je madež. Roke si nato lahko umijete še z milom, da odstranite ostanke laka za lase.

Trda mila
Veliko trdih mil vsebuje polirne elemente, s katerimi lažje odstranite madež in ga s temi elementi zdrgnete s kože. Roke si izplaknite z vodo in si jih umijte s trdim milom. Nekaj sekund drgnite po madežu, nato si roke temeljito umijte.

Olje za dojenčka
Z oljem za dojenčke lahko velikokrat očistite madež s kože. Ima tudi to prednost, da je po uporabi koža mehka in gladka. Nanesite nekaj olja na madež in zdrgnite. Nato si operite roke z vodo in milom, da odstranite črnilo in olje z rok.

Napredne metode

Beljenje
Bodite previdni pri uporabi te metode, saj beljenje zelo ostro deluje na golo kožo. Začnite tako, da nanesete zelo malo belila na madež. Po potrebi lahko dodate malo več. Drgnite z belilom po madežu, da ga odstranite. Temeljito si operite roke z milom in nato še z vodo.

Kamen za trdo kožo
Če ne boste uspešni z ničemer od naštetega, lahko poskusite še s kamnom za trdo kožo. Te kamne sicer uporabljamo za odstranjevanje trde kože na podplatih, vendar je zelo učinkovit tudi za odstranjevanje madežev od črnila. Najprej namočite del kože, kjer je madež v toplo vodo za nekaj minut, nato s krožnimi gibi zdrgnite območje na koži s tem kamnom. Tako boste odstranili mrtvo povrhnjico na koži in s tem tudi madež.

Z nekaj sreče bo delovala vsaj ena izmed naštetih metod. Če bi slučajno madež od črnila zašel še na oblačila ali preprogo, si boste lahko v prihodnjih objavah prebrali tudi več o tem, kako odstraniti takšen madež.

Če se slučajno zgodi manjša nezgoda in pristane črnilo na vaši koži, poskusite z zgoraj naštetimi metodami in nam kar v komentarjih spodaj sporočite, katera je bila najbolj učinkovita.

Oddajte svoj komentar