OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Tiskalniki, kmalu na velikih platnih blizu vas

3D tiskanje je eno izmed tehnologij, o katerih se v letošnjem letu največ govori. Z lahkoto je ugotoviti zakaj. Najsi zaradi tega, ker si nekdo natisne avto v resnični velikosti ali pa enega izmed petih najbolj enkratnih projektov 3D tiskanja. Izgleda, da so možnosti za 3D tiskanje neskončne.
Pred kratkim je Empire Magazine v pogovoru z animacijskim studiom ''Laika'' odkril, kako so uporabljali 3D tiskalnike zato, da so bili hitrejši ter so povečali kvaliteto v njihovem naslednjem animacijskem filmu Paranorman.

''Hitri oddelek prototipov''

Laika studii so investirali v najsodobnejše 3D tiskalnike, da bi lahko skreirali obrazne mimike, ki jih bodo uporabili v filmu. Vsaka slika se lahko natisne in skulptura je izdelana tako natančno, da je ni mogoče narediti s človeško roko, pa če je kipar še tako izurjen in nadarjen.
Revija Empire je predstavila zanimivo statistiko. Prepričan sem, da smo vsi videli film ''The Nightmare Before Christmas'' – glavni lik Jack Skellington ima 800 obraznih mimik.
Medtem, ko so v prototipnem oddelku glavnemu liku dali 208.000 obraznih mimik.
V tem trenutku to tehnologijo uporabljajo le za obrazne mimike karakterjev v filmu in ljubitelji klasičnih animacijskih filmov, v katerem uporabljajo ''stop-motion'' so lahko pomirjeni, saj je ''vojska animatorjev'' še vedno vključena v proces ustvarjanja.
Vso ročno delo – od izdelave figur, oblačil, skeletonov, scene in okolja – si zasluži naše občudovanje za enkratno krativnost pri smislih za detajle.

Brez vseh ljudi, ki to ustvarjajo, ne bi bilo ''Wallace and Gromit''...ne vem za vas, ampak definitivno bi bilo težko preživeti v tem svetu brez tega.

Oddajte svoj komentar