Zaupa nam več kot 100.000 kupcev! 
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
 • Telefonska naročila
  02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
  vsa naročila nad 50 €

Vlažilnik zraka TaoTronics TT-AH046, 6 L, ultrazvočni

4.6 5

Vlažilnik zraka TaoTronics TT-AH046, 6 L, ultrazvočni

Vlažilni zraka ima izjemno velik 6L rezervoar za vodo in zagotavlja do 60 ur neprekinjene hladne meglice, za vlaženje suhega zraka v sobi velikosti do 70 m². Omogoča hladno in toplo meglico (izhodna moč 550 ml/uro, višina meglice 1,2 m). Popoln vlažilec za nočno omarico vaše spalnice ali otroške sobe. Ultrazvočni vlažilec deluje samodejno in vzdržuje vlago v prostoru (55% - 65%). Način vlaženja s hladno meglico tako se samodejno izklopi/vklopi, ko doseže/pade želena vlažnost. Vlažilec zraka ima široko odprtino za enostavno polnjenje in temeljito čiščenje z mokro krpo. V predalček na dnu naprave se lahko doda eterično olje. Priročen daljinski upravljalnik omogoča nadzor nad vsemi nastavitvami: 3 stopnje moči meglice, 3 načini temperature meglice, stopnje vlažnosti, časovnik, način spanja, samodejni način - spreminjajte, ko se sproščate na kavču ali v postelji.

Kapaciteta: 6 L.
Delovni čas: 10 - 60 ur.
Vlaženje: 550 ml na uro.
Garancija:12 mesecev.
Proizvajalec: TaoTronics.
Oznaka: TAOGA-TT-AH046.
Na zalogi | Dobava: ~ 1 dan
BREZPLAČNA DOSTAVA
Cena z DDV

ali

plačajte po obrokih z Leanpay.
Pošlji povpraševanje
Kupite več kosov in privarčujte! | cene na kos
Količinski popusti 2 3 ali 4 5 ali več
Več je manj 95,38 € (2%) 94,41 € (3%) 92,47 € (5%)
Barvice Jolly X-Big Delta, 12 kosov - v kompletu le 6,75 € (prihranite 6,59 €).
Ergonomsko oblikovane trikotne barvice Jolly.
Vlažilnik zraka TaoTronics TT-AH046, 6 L, ultrazvočni
Vlažilnik zraka TaoTronics TT-AH046, 6 L, ultrazvočni
 
Cena kompleta
104,08 €
Redna cena: 110,67 €
Vaš prihranek: 6,59 €
 • Tehnična pomoč in dodatne informacije o izdelku: 02 620 08 80, trgovina@printink.si
 • Preverite ponudbo ostalega pisarniškega materiala

 • Za podjetja:
  pošljite nam seznam pisarniškega materiala, ki ga potrebujete in vam pripravimo ponudbo.
   

*Slike se ne nujno ujemajo z dejanskimi izdelki!

Presuh zrak v stanovanju je velikokrat krivec za številne težave kot so suha koža, zaprtje sinusov, glavoboli, suho grlo, draženje nosu, suh kašelj ter suhe in razpokane ustnice. Težave se pojavijo, ko pade stopnja vlage v zraku, ki sicer ob višjih ravneh deluje kot naravno vlažilno sredstvo.

Odlična rešitev, da zraku v stanovanju zopet povrnete njegovo svežino in optimalno zdravo funkcionalnost so vlažilniki zraka.

5 razlogov, zakaj v svoj dom dodati vlažilnik zraka

1. Vlažilnik zraka bo preprečil nastanek suhe kože in zmanjšal možnost pojava težav s prekomerno izsušenostjo telesa. Če se zjutraj pogosto zbudite z izsušenim grlom bo vlažilnik hitro postal vaš najboljši prijatelj. Prav tako bo prav vlažilnik morda zaslužen za to, da se boste po dolgem času lahko spet dobro naspali - s tem, ko bo poskrbel, da bo vaše grlo ali grlo vašega partnerja ostalo navlaženo, vam bo ponovno podaril miren spanec brez smrčanja.

2. Nizka vlaga izsuši tudi rastline in pohištvo. Ne samo človeško telo, tudi telesa rastlin so v veliki meri sestavljena iz vode. Če ste opazili, da so rastline venomer suhe in bi jih morali vsakodnevno zalivati, njihovi listi pa počasi rumenijo, je v njihovem okolju najverjetneje premalo vlage. Težave se lahko začnejo kazati tudi pri lesenem pohištvu. Suh zrak namreč les izsuši, pojavljati se začnejo razpoke ali pa pride do krčenja lesa. Tako boste pozimi večkrat zagledati vrzeli v parketu ali v okvirjih vrat, ki se ne bodo popolnoma prilegali vratom.


Vir slike: pexels.com

Vir slike: freepik.com

3. Ublažite simptome alergij. Dihanje zraka z višjo vsebnostjo vlage je eden od načinov za lajšanje nelagodja in simptomov alergij. Na primer, alergijski rinitis pogosto vključuje zamašitev nosu, draženje in vnetje občutljivih, vlažnih tkiv nosne sluznice. Zmanjšanje vnetja teh tkiv lahko neprijeten občutek hitro olajša. To nato navlaženim nosnim tkivom omogoči, da iz nosne votline izpihnejo dražilne snovi in alergene, kar zmanjša simptome alergije.

4. Manjše položnice za elektriko. Ste vedeli, da je bolj suh zrak na občutek hladnejši kot vlažen zrak? Znanost za to trditvijo je preprosta. Ko je v zraku visoka vlažnost, človek to občuti kot toplejši zrak, saj zadostna količina vlage v zraku telesu prepreči, da bi iz njega izhlapele večje količine vode, posledično se manj potimo, potenje pa je proces s pomočjo katerega se telo ohlaja. Manj potenja torej pomeni manj hlajenja in posledično manjšo potrebo po dodatnem ogrevanju. Če bi vas morda skrbelo pretirano ogrevanje prostora v katerem uporabljate vlažilnik, izberite takšnega, ki ima možnost nastavitve tople ali hladne meglice. 

5. Nič več nadležne statične elektrike. Suh zrak namreč povečuje statično elektriko. Če se želite izogniti nadležnim tresljajem do katerih pride, ko se dotaknete nečesa kovinskega, vzdržujte zadostno stopnjo vlažnosti zraka. S tem boste preprečili tudi nadležno naelektrene lase in oblačila. 


Vir slike: science.howstuffworks.com

Primer iz prakse:

Če imate v stanovanju 21 °C, stopnja vlažnosti pa je 10%, boste občutili kot, da je v prostoru le 18 °C. Če bi stopnjo vlažnosti dvignili na 70%, bi se občutila dejanska temperatura v prostoru, torej 21 °C.


Iz naše ponudbe

V notranjosti vlažilnika zraka

Najpogostejši tip vlažilnika zraka za domačo uporabo se imenuje uparjalni vlažilnik. Ta tip vlažilnika je pravzaprav dokaj preprost in večinoma samoregulacijski. Rezervoar zadržuje mrzlo vodo in jo izliva v posodo. Filter za odvajanje absorbira vodo iz posode, skozi vlažen filter nato ventilator piha zrak. 

Ko zrak prehaja skozi filter, tam nekaj vode izhlapi. Višja kot je relativna vlažnost, težje je izhlapevati vodo iz filtra, zato se vlažilec zraka samoregulira - s povečanjem vlažnosti se količina pare vlažilnika samodejno zmanjša.

Ne pozabite na čistočo: problemi umazanih vlažilnikov

Umazani rezervoarji in filtri v vlažilnikih lahko hitro namnožijo bakterije in plesen. Takšni vlažilci so lahko še posebej problematični za ljudi z astmo in alergijami, toda tudi pri zdravih ljudeh lahko sprožijo gripi podobne simptome ali celo pljučne okužbe, ki jih onesnažena megla ali para izpusti v zrak. 


Vir slike: printink.si

Vir slike: printink.si

Nasveti za čiščenje in vzdrževanje

 • Uporabljajte destilirano ali demineralizirano vodo. Voda iz pipe namreč vsebuje minerale, ki lahko v vlažilniku ustvarijo usedline, ki spodbujajo rast bakterij. Ko se ti minerali sprostijo v zrak, se na vašem pohištvu pogosto pojavijo kot bel prah. Destilirana ali demineralizirana voda ima veliko nižjo vsebnost mineralov kot voda iz pipe. 

 • Pogosto menjajte vodo. Ne dovolite, da se v njem razvijejo kakršnekoli usedline ali plast umazanije. Izpraznite rezervoarje, posušite notranje površine in jih po možnosti napolnite s čisto vodo vsak dan, še posebej, če uporabljate hladne meglice ali ultrazvočne vlažilnike. 

 • Vlažilnike očistite vsake 3 dni. Preden začnete s čiščenjem, ga izklopite iz električnega omrežja. Iz rezervoarja ali drugih delov vlažilnika odstranite usedline mineralov ali umazanijo s 3% raztopino vodikovega peroksida, ki je na voljo v lekarnah (primerno za določene tipe naprav). Za bolj okolju prijazno možnost lahko izberete tudi alkoholni kis, s katerim napojite bombažno blazinico nato pa dele vlažilnika previdno obrišete. 

 • Po čiščenju vedno dobro sperite rezervoar.

 • Redno menjajte vlažilne filtre. Če ima vlažilnik filter ga zamenjajte vsaj tako pogosto, kot priporoča proizvajalec - in pogosteje, če je umazan. 

 • Okolje, kjer imate postavljen vlažilnik mora ob uporabi ostati suho. Če se območje okoli vlažilnika vlaži oz. opazite, da se na površinah nabira kondenz, zmanjšajte moč ali čas delovanja oz. pričnite vlažilnik uporabljati manj pogosto.

 • Razmislite o zamenjavi starih vlažilnikov. Sčasoma se namreč lahko pričnejo nalagati usedline, ki jih je težko ali nemogoče odstraniti in spodbujajo rast bakterij.


Vir slike: freepik.com

V izogib namnožitvi škodljivih plesni in bakterij v vašem vlažilniku vedno upoštevajte tudi navodila proizvajalca.

Ko je vlage preveč 

Dodajanje vlage zraku je lahko koristno, vendar lahko tudi preveč vlage povzroči zdravstvene težave. Visoka stopnja vlažnosti lahko poslabša težave z dihanjem in določena alergijska stanja. Spodbudi lahko tudi rast pršic, plesni ali škodljivih bakterij. 

Za najboljše udobje in zdravje v zaprtih prostorih je idealna relativna vlažnost približno 45 odstotkov. Večina stavb ne more vzdrževati te stopnje vlage brez pomoči. Pozimi je relativna vlažnost pogosto precej nižja od 45 odstotkov, poleti pa včasih večja.


Vir slike: printink.si

Vir slike: printink.si

Kako vemo kakšna je stopnja vlage v stanovanju?

Stopnjo vlažnosti v stanovanju najlažje preverimo s senzorjem za vlago. Na trgu so večinoma dostopni takšni, ki hkrati merijo tudi temperaturo.

Za večino od nas je delovni prostor naš drugi dom. Naj bo to pisarna v podjetju, miza za okencem na pošti ali kabina taksija. Dom si po večini uredimo tako, da se v njem zabavamo, smo sproščeni, ob pogledu na urejen prostor pa se počutimo zadovoljni. Zakaj ne bi nekaj tega prinesli tudi v svoje delovno okolje?

Ustvarite svoj lasten prostor

Zakaj bi morali svoj čas v službi preživeti med praznimi belimi stenami in zakaj bi bil edini okrasek na naši mizi siv mrežast lonček za pisala? Svoje delovno okolje si uredite tako, da se boste tam počutili kar se da najbolj ustvarjalni in motivirani. Obogatite ga s slikami bližnjih, poživite ga z barvami, ki so vam blizu, pri tem pa še vedno ohranite njegovo funkcionalnost.


Vir slike: success.com


Vir slike: firstdayjo.com

Organizirajte dekorativno

Čeprav se utapljate v papirjih in obrazcih, zagotovo ni potrebno, da imate vse dokumente razporejene po mizi. Pospravite jih v očesu prijazen in funkcionalen predalnik, kjer bodo urejeni, a še vedno na dosegu roke. Za večje količine dokumentov, ki jih ne potrebujete vedno, si na vrhu prazne komode uredite arhiv v živih barvah, ki bo zagotovo popestril vsako pisarno.

 


Vir slike: made-in-china.com

Samolepilne lističe, ki jih tako radi uporabljamo za zapisovanje vseh opomb, uporabljajmo le za to - za pisanje opomb. Za razne skice, tedenske načrte in delovne plane raje uporabimo bolj trajno rešitev v obliki stenske piši-briši table, ki bo zapolnila prazen prostor na steni in onemogočila, da bi pomemben zapis po pomoti vrgli v smeti skupaj z nakupovalnim listkom prejšnjega tedna.

Izberimo nujno potrebne dodatke, ki hkrati odražajo naš značaj. Elegantne namizne svetilke, ki hkrati osupnejo s svojo funkcionalnostjo so odličen primer dekorativne nuje.

 

Namesto navadnega steklenega kozarca tako izberimo nujno, a hkrati dekorativno steklenico za vodo.

 


Vir slike: taotronics.com

Vir slike: printink.si

Narava v pisarni

Če imamo srečo, nam predvsem v toplejših in bolj sončnih dnevih, pogled iz pisarne rad uide skozi okno v zeleno naravo. Znanstveno dokazano je, da nas zelena barva pomirja in v nas vzbuja pozitivne občutke. Te občutke lahko z vnosom rastlin dobro preslikamo tudi v pisarno. Kljub večkratnemu zračenju je lahko slab zrak stalni spremljevalec notranjih prostorov, zato je vnos večih zelenih rastlin še posebej priporočljiv.

V primeru, da nihče od zaposlenih nima ravno žilice za sobne rastline, lahko težavo slabega zraka rešimo tudi z nakupom difuzorja, ki bo z uporabo pravih olj, ne samo izboljšal zrak v pisarni, ampak tudi naše počutje.

 


Vir slike: pexels.com

Vir slike: pexels.com

Večina difuzorjev poleg izbire večih stopenj intenzivnosti, omogoča tudi čas delovanja do najmanj 8 ur, kar pomeni, da ga boste z lahkoto uporabljali skozi celoten delovni dan. 

NAMIG: Za izboljšanje kognitivnih procesov naj bi bilo še posebej primerno eterično olje rožmarina. 😉

  

 


Vedno pozitivni

Ne pozabite, da k dobremu počutju veliko pripomore tudi pozitiven odnos med zaposlenimi. Če se bomo dobro počutili in bomo delali v prijetnem okolju, se bo to zagotovo odražalo tudi v vzdušju celotnega kolektiva in posledično v uspešnosti podjetja kot celote.

Vir slike: dunforce.com