Prihranite zdaj 👉🏻 do -15 % na kartuše! 😎 -> ! Prihranite zdaj
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
 • Telefonska naročila
  02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
  za izdelke v posebni ponudbi!
X

Šolski nahrbtnik na kolesih Street Trolley Game

5.0 1

Šolski nahrbtnik na kolesih Street Trolley Game

Vzdržljiv, ovalen, šolski nahrbtnik, na kolesih, poskrbi za popolno razbremenitev hrbta. Ima široke, vzdržljive naramnice, ki se lahko poljubno nastavijo ter kakovostno in trdno oblikovano dno, da stoji pokončno in se ne prevrača. Za otrokovo varnost poskrbijo vgrajeni odsevniki, zaradi katerih je otrok ponoči viden s katerekoli strani. Odlikuje ga trpežna, zložljiva telepatska ročica za prevažanje na koleščkih.

Nahrbtnik vsebuje en velik glavni predel (z enim manjšim predelom), en manjši sprednji predel in dva stranska žepa. Zapira se na zadrgo.

Motiv: game.
Dimenzije: 47 x 34 x 22 cm.
Material: 100% poliester.
Proizvajalec: Street.
Oznaka izdelka: nahrbtnik, šolski, kolesa, zadrga.
1 na zalogi | Dobava: ~ 1 dan
Želite brezplačno dostavo?
Zvezki v formatu A4 s črtastim vzorcem in 52 listi.
Cena z DDV
| 90,16 € | 45% prihranka

ali

plačajte po obrokih z .
Pošlji povpraševanje
Kupite več kosov in privarčujte! | cene na kos
Količinski popusti 2 3 ali 4 5 ali več
Več je manj 48,99 € (2%) 48,49 € (3%) 47,49 € (5%)
Komplet zvezkov A4 Rucksack Only, City, 52 listov, sortirano, 7 + 3 GRATIS - v kompletu ceneje.
Zvezki v formatu A4 s črtastim vzorcem in 52 listi.
Šolski nahrbtnik na kolesih Street Trolley Game
Šolski nahrbtnik na kolesih Street Trolley Game
 
Cena kompleta
65,27 €
Redna cena: 72,79 €
Vaš prihranek: 7,52 €

Torba vašega šolarja bo verjetno najbolj delovna šolska potrebščina vašega šolarja. Navadno je ne kupujemo zgolj za eno šolsko leto, zato želimo, da je kvalitetna in, da prenese težo vedno težjih in debelejših učbenikov. Prenesti mora vsakodnevno uporabo, vključno s potjo v šolo in nazaj, pri tem pa mora biti kar se da udobna, da ne posega v dobro počutje šolarja. Ker zna biti nakup torbe precej stresna naloga, sploh, če se želje vašega otroka razlikujejo od vaših, smo vam spodaj pripravili nekaj smernic, da bosta tako izbira kot nakup, lažji in predvsem manj stresni izkušnji.

Pri nakupu torbe upoštevajte otrokovo starost. Prvošolček potrebuje drugačno torbo od otroka, ki obiskuje 7. razred. S hitrim razvojem otroka raste tudi njegova šolska torba, zato upoštevajte, da bo otrok torbo nosil le par let - nikakor torej ne kupujte prevelike torbe z mislijo na to, da bo otrok v njo “zrastel”, saj lahko s tem močno škodite otrokovemu gibalnemu razvoju.

Izberite pravo velikost. Zelo pomembno je, da torba otroku ni prevelika, saj lahko prevelika torba, ki je posledično tudi pretežka, vodi v razvojne težave iz katerih se razvijejo napačni gibalni vzorci, slaba drža in bolečine pri gibanju. Širina torbe mora biti razmeroma sorazmerna s širino otroka. Na primer, majhen otrok se ne bi smel odločiti za torbo, ki je primerna velikosti odrasle osebe. Višina torbe naj sega nekje od približno dva centimetra pod lopaticami, do nivoja pasu ali le malo nad pasom. Upoštevajte tudi 10% pravilo. Teža šolske torbe (vključno s knjigami, učbeniki in ostalimi šolskimi potrebščinami) ne sme presegati od 10-15% teže vašega otroka.


Vir slike: pexels.co

Torba otroka, težkega 20 kg, tako ne sme presegati 3 kg, torba otroka s 35 kg pa je lahko težka največ 5,25 kg



Vir slike: pexels.com

 • Dovolj široke in oblazinjene naramnice. Poiščite široke naramnice z oblazinjenim ramenskim delom, ki ponujajo več udobja in ramena ščitijo pred pretiranim pritiskom. Pomembno je, da se pri nošenju uporabljata obe naramnici, da se teža nahrbtnika enakomerno razporedi. Uporaba samo ene naramnice namreč doda dodatno obremenitev samo enemu ramenu. Trakovi naj bodo nastavljivi, saj so tako uporabni ne samo za pravilno prileganje, ampak tudi za pravilno pozicioniranje - nahrbtnik naj sedi le malo nad pasom, obe naramnici pa morata biti enakomerno dolgi.

Če ima torba trakove za okoli prsi ali pasu, naj bodo ti pravilno nameščeni. Nekatere torbe za najmlajše imajo dodane tudi trakove, ki se zapnejo okoli pasu ali prsi, kar omogoča, da torba ostaja na mestu in ne povzroča neprijetnosti pri hoji. Pri tem pazite, da so trakovi na pravilnem mestu. Trak za čez pas se mora oviti okoli pasu vašega otroka, trak za čez prsi pa je potrebno prilagoditi tako, da zategne naramnice do te mere, da se lahko roke še vedno prosto gibljejo. Višina prsnega pasu ni toliko pomembna, nameščen naj bo tam, kjer je otroku najbolj udobno.

Izberite torbe z žepi, različnimi predali in razdelilniki. S tem boste namreč zagotovili najboljšo porazdelitev dodatne teže, prav tako pa bo imel otrok boljši pregled nad vsebino v torbi. Težje predmete (zvezki, učbeniki …) namestite bližje otrokovemu hrbtu, medtem, ko so lahko lažji predmeti dlje od telesa.


Priporočamo

 

Tukaj kakovost res šteje. Pri nakupu šolske torbe se bodo vrnili spomini iz časov, ko ste za svojega otroka kupovali prvo opremo za dojenčke - tako kot ste mu takrat želeli zagotoviti kar se da največjo varnost in udobje, mu to zagotovite tudi v času šolanja. Ko boste iskali kakovostno torbo upoštevajte naslednje nasvete:

 • Izogibajte se ohlapnim in neenakomernim ali šivom, ki bi se zlahka strgali. 
 • Preverite iz kakšnega materiala je torba. Material naj diha, a hkrati naj bo dovolj močan, da bo vzdržal težo šolskih potrebščin in vsakodnevno uporabo. Pri izbiri materiala upoštevajte tudi to, da so nekateri bolj odporni na vodo kot drugi - sintetične tkanine, kot je poliester, namreč bolje odbijajo vodo kot naravna vlakna (na primer bombaž). 
 • Poglejte zadrge. Iščite težje zadrge, ki bodo zdržale dlje. Za najlažji dostop izberite zadrge z dvema glavama.

Upoštevajte otrokove želje. Zelo pomembno je tudi, da otroku omogočite sodelovanje pri izbiri njegove torbe. Vsak dan jo bo namreč nosil v šolo in nazaj. Medtem, ko sta ustrezno prilagajanje in dobra kakovost najpomembnejša dejavnika na katera moramo biti pozorni, je slog še vedno pomemben element. Vedeti želite, da je vašemu otroku dejansko všeč torba, ki jo bo uporabljal tekom leta.

Če vaš otrok želi torbo, ki je nizke kakovosti s slabim prileganjem, samo zato ker ima povsod priljubljen lik iz risanke ali filma, lahko še vedno sklenete kompromise z naslednjo strategijo:

  • Na kakovostnih torbah poiščite svetle barve in trendovske vzorce.
 • Ko imate barvo ali vzorec, ki je všeč vašemu otroku, dodajte dodatke s katerimi torbo prilagodite v slog, ki mu je všeč. Tu lahko dodate obeske, ki prikazujejo otrokove osebne interese ali pa na torbo prišijete našitke z otroku ljubimi motivi.

 


Vir slike: burst.shipify.com

Vir slike: burst.shipify.com

Moj otrok je letos prvošolček. Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri?

 • Za najmlajše otroke, ki obiskujejo prvo triado osnovne šole izberite torbo s čvrstim hrbtiščem, ki se bo dobro prilegalo otrokovi hrbtenici. Zanje so še posebej priporočljive ergonomsko oblikovane šolske torbe
 • Pazite, da ima torba tudi dovolj široke in hkrati oblazinjene naramnice, ki otroka ne tiščijo. Dovolj široke naramnice bodo namreč zagotovile, da je teža torbe enakomerno porazdeljena glede na telo, preozke pa bi poleg neprijetnega občutka pri nošenju, na dolgi rok povzročile tudi težave s hrbtom. 
 • Za prvošolčke so še posebej priporočljive torbe s trakom za čez prsa, saj bo preprečil, da bi jim naramnice lezle z ramen. 
 • Za prvošolčke ni primerna torba s kolesi. Z nakupom te raje počakajte do prestopa v drugo triado.

 

Oddajte mnenje
 • Mnenje lahko oddajo samo registrirani uporabniki
 • slabo (1)
 • dobro (5)
Mnenja uporabnikov
Ocenil: uporabnik
Se ti mnenje zdi koristno? Da Ne (0/0)