Hoho! Čas je za Printink adventni koledar! Preveri akcije

Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
Izberite kategorijo
HITRA DOSTAVA
 • Telefonska naročila
  02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
  za izdelke v posebni ponudbi!

Navodila za uporabo tonerjev

Tiskalniku po dolgotrajni uporabi sčasoma zmanjka prahu v tonerju. Pred samo menjavo še preverite prikazno okno na računalniku, kjer je izpisano stanje prahu v tonerjih. Če je v prikaznem oknu zapisano, da zmanjkuje prahu ''Toner Low'', potem to pomeni, da boste verjetno lahko natisnili še nekaj kopij, preden boste morali zamenjati toner. Če piše, da je toner prazen ''Toner Empty'', potem boste morali takoj zamenjati toner, preden boste lahko nadaljevali s tiskanjem.

Priporočila

Ob nakupu novega tonerja povejte prodajalcu model tonerja ali model tiskalnika. Kupite lahko originalne ali kompatibilne oz. tovarniško obnovljene tonerje. Priporočamo vam, da pred zamenjavo podrobno preberete navodila, ki ste jih dobili v škatli ob nakupu tiskalnika.

Spodaj so navedena splošna navodila, ki se jih morate držati ob uporabi (menjavi) tonerjev za tiskalnike.

Postopek menjave tonerja:

 1. Tiskalnik vklopite s pritiskom na gumb ''Vklop/Start''. Napravo morate imeti postavljeno tako, da imate dostop do vseh tonerjev. Pazite: razvijalna enota v tiskalniku je lahko vroča, če ste nedavno še tiskali. Pri nekaterih tiskalnikih je potrebno tiskalnik izklopiti.
   
 2. Odprite vrata tiskalnika, da imate dostop do tonerjev. Pri nekaterih modelih boste morali držati gumb, da se bo zatič sprostil in potegniti pokrov proti sebi. Ko je pokrov dvignjen, se vodilo samodejno premakne na desno stran za lažji dostop.
   
 3. Odstranite prazen/star toner. Morda bo potrebno sneti zatič, kateri drži toner v tiskalniku. Pri nekaterih tiskalnikih je potrebno pridržati moder gumb ob strani. Toner primite za plastično "uho" in ga nežno potegnite iz tiskalnika. Predhodno preverite, ali je potrebno toner vzeti iz bobna oz. ali sta toner in boben združena. Pri nekaterih tiskalnikih moramo biti pri menjavi pazljivi, da zaščitni jeziček za odpiranje dozirne odprtine tonerja ne potisnemo stran in pri tem obrnemo zobnik. Toner bi v tem primeru pri vstavljanju ostal zaprt in tako bi tiskalnik javljal, da nima prahu. Toner pa bi se lahko zagozdil v tiskalnik.
   
 4. Razpakirajte nov toner: odstranite kartonsko škatlo. Toner je zapakiran tudi v plastični vrečki. Zaradi transporta se lahko prah v tonerju neenakomerno porazdeli, kar povzroča slabšo kvaliteto tiska. Dobro je, da toner narahlo pretresete. Toner 7-8x zavrtite po horizontalni osi, da se prah v njem enakomerno razporedi. Nato odstranite še preostalo embalažo s tonerja.
   
 5. Odstranite zaščito s tonerja: odstranite plastično zaščito, ki pokriva valj na tonerju, iz tonerja potegnite plastični trakPOZOR: ne dotikajte se valja na tonerju, saj ga lahko poškodujete.
   
 6. Vstavite toner v tiskalnik: primite ga za plastično "uho" in ga potisnite v tiskalnik. Pri napravah, kjer je potrebno, da se toner zaskoči, se prepričajte, da je ob zaprtju rahlo "tlesknilo", saj to pomeni, da je toner na svojem mestu.
   
 7. Vklopite tiskalnik in natisnite testno stran. Vaš računalnik bo avtomatsko prepoznal, da je bil vstavljen nov toner. Večina računalnikov vas bo vprašala, če želite natisniti testno stran, da se prepričate, ali nov toner deluje pravilno.

Dodatno:

 • Če želite zamenjati vse štiri tonerje v tiskalniku se prepričajte, da bodo vstavljeni pravilno. Prav tako morajo biti barve in oblike tonerjev na pravilnih mestih oz. se morajo ujemati s tiskalnimi glavami.
   
 • Če boste posuli prah po oblačilih, ga obrišite s suho brisačo. Če prah ostane na oblačilih, uporabite mrzlo vodo. Ne uporabljajte vroče vode.
   
 • Pazite, da ne inhalirate prahu iz tonerja ali ga dobite v oči. Če se to zgodi, popijte vodo oz. si sperite oči z mrzlo vodo. Poiščite zdravniško pomoč.
   
 • Da se izognete potrati tonerja in morebitnim napakam na senzorjih tonerja, ne menjujte tonerja, dokler ni popolnoma prazen, oz. se na ekranu ne izpiše status ''Toner Empty''.
   
 • Če ste prvič prižgali tiskalnik in se vklaplja zelo dolgo, je to čisto normalno. Laserski tiskalniki namreč ob prvem vklopu s posode z barvilom napolnijo procesno enoto, kar lahko traja tudi do 15 minut. Ob naslednjem prižiganju pa bo trajalo le nekaj sekund.

Za tehnično pomoč smo na voljo preko telefona, e-pošte in spletne klepetalnice (na strani desno spodaj).