OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

3D tiskalnik: Gospodinjski aparat, ki ga v 21. stoletju morate imeti

              Printbot na kuhinjskem pultu ustanovitelja Jima Wilsona (The New York Times)

''Draga, ali kava že vre?''
''Ne, aparat je pokvarjen.''
''No, lahko prižgeš P-bota in narediš novega? Jaz še ne morem odpreti oči...''
''Samo, če obljubiš, da boš odnesel smeti!''

Kako daleč smo od tega, da se bo takšen pogovor odvijal v povprečnem ameriškem gospodinjstvu?
Še vedno daleč, vendar ga že lahko vidimo na obzorju:
Max Lobovsky, eden izmed ustvarjalcev Form 1, namiznega 3D tiskalnika, kateri ima izjemno tako konstrukcijo kot kvaliteto tiskanja, je povedal, da je 3D tiskalnik za uporabo doma v protozojski evolucijski fazi. ''Bistvo ni samo v tehnologiji ali zmanjševanju stroškov'' pravi Mr. Lobovsky. ''Te naprave morajo biti enostavne za uporabo doma. Mislim, da vse te stvari danes manjkajo.''
Predstavljajte si. Predstavljajte si, da na zaslonu na dotik vašega 3D namiznem tiskalnika iščete v aplikacji za oblikovanje model ''Kavni avtomat'', pritisnete ''Naprej'' na vašem tiskalniku in '''voila''!
Le nekaj minut kasneje že imate svoj kavni avtomat in lahko skuhate filtrirano kavo. Sliši se smešno, kajne?
Na Thingiverse smo preko iskalnika poskusili najti ''3D kavni avtomat'' in ugotovili, da ta še ne obstaja. Smo pa našli načrt za kavno merico.

Če povemo drugače, resnično je le še vprašanje časa, preden bomo resnično lahko natisnili delovne verzije gospodinjskih pripomočkov in stvari, ki sodijo na kuhinjski pult.

Časnik Times je v svojem članku napisal zgodbo o še enem uspešnem začetku, Printrbot. Kar je resnično zanimivo glede Printrbota je to, da je to škatla v enem, ''naredi si sam'' 3D tiskalnik, mlajša različica, ki se prodaja le za 399 USD. Komplet sestavlja: ''Vsa strojna oprema, les, elektronika, palice in motorji, ki so potrebni za izdelavo Printrbota ml., kot tudi 1 lb 1,755 PLA vlakna.'' Mislim, da smo pravkar našli nov projekt...
Torej so namizni 3D tiskalniki resnični, čeprav so trenutno vredni par tisočakov. Printrbot vam bo prodal komplet, s katerim si lahko izdelate lastnega za 400 USD in hitro rastoča populacija navdušencev že načrtuje in prenaša brezplačne načrte za tiskanje resničnih stvari na brezplačne spletne strani.
                ''Dragi! Natisni mi nov komplet ključev...nikjer ne najdem svojih!''

Oddajte svoj komentar