50 izdelkov po odličnih cenah. Preverite ponudbo
Zaupa nam več kot 80.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2019
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3
RSS

Blog posts of '2014' 'oktober'

Kaj je boben/razvijalna enota?

Laserski tiskalnik je sestavljen iz mnogih komponent, katere ustvarijo tehnologijo, s katero lahko natisnemo dokumente, ki ustrezajo profesionalnim standardom. Papir gre skozi valj in zaradi prahu v tonerju so znaki in črke vidne našim očem. Kljub temu pa je razvijalna enota osrednji del v teh visoko naprednih tiskalnikih. Najdemo ga lahko tudi pod oznakama boben ali fotoreceptor; razvijalna enota je odgovorna za prenos prahu iz tonerja v slike ali besedila na papir. 

Boben sprejme pozitivni naboj iz korona žice. Laser nato piše na boben in pušča negativen naboj v obliki slike ali besedila, kateri se tudi natisne. Ker ta naboj privlači toner se le-ta oklene na razvijalno enoto, kjer je negativni naboj. Valji nato povlečejo papir skozi napravo. Ker je negativni naboj na papirju močnejši kot ta na razvijalni enoti se prah iz bobna nanese na papir in natisne natančen dokument v zelo hitrem času.
Večina tiskalnikov ima za boben in toner ločene reže, v katere se vstavita. Za nekatere tiskalniki, kot je Brother je potrebno kupiti ločeno boben in toner in ju sestaviti skupaj ter nato kot eno enoto vstaviti v tiskalnik. Nekateri tiskalniki imajo tonerje, v katere je boben že vgrajen in se menjajo kot potrošni material. Prepričajte se, kateri sistem uporablja vaša naprava, da boste znali nabaviti pravilne.


Na tej fotografiji je vidna razlika med bobnom kot samostojno enoto in med bobnom, v katerega se vstavi toner.

Naj vam ne bo nerodno, če imate težave z ločevanjem tonerja in bobna. Zapomnite si samo, da ima boben - razvijalna enota dolg valj, ponavadi zelene barve. Pomembno je, da se površine valja ne dotikate ali ga izpostavljate svetlobi, saj je zelo občutljiv.

Nenehno sevanje z laserjem terja svoj davek na razvijalni enoti - tako na najboljših kot tudi na najbolj prodajanih bobnih. Vidni bodo postali znaki obrabe in posledično bo trpela kvaliteta tiska. Na natisnjenih dokumentih z besedilom bodo vidne temne lise ali bodo črte med natisnjenim besedilom. Slike bodo svetlejše, tudi če boste zamenjali toner. Najprej lahko zaženete notranje čiščenje sistema in natisnete testno stran preden določite, da je težava v razvijalni enoti.

Spremenite fotografije v umetniške slike

Slike družine, prijateljev ali celo hišnih ljubljenčkov so dragocen spomin in prav nič presenetljivo ni, da se radi obdamo z opomniki na tiste, ki so nam pomembni. Če imate tudi sami kakšno fotografijo, ki jo zelo cenite, razmislite in jo morda spremenite v pravo sliko.

Na spletu obstaja veliko pripomočkov, s katerimi lahko dosežete poseben učinek in bo vsaka slika izgledala kot prava oljna slika ali akvarelna umetnina. V nadaljevanju bo predstavljenih nekaj od teh pripomočkov, ki jih lahko uporabite na svojih računalnikih.

1. Tuxpi Photo Editor
To je ena izmed najenostavnejših spletnih storitev, s katero lahko dosežete zelo prepričljiv slikarski učinek na slikah. Pri tem postopku lahko samo regulirate število učinkov na fotografiji in ojačate barvo. Sicer nima na voljo toliko možnosti za spreminjanje, kot ostale metode. Je pa zelo enostavna in zagotavlja zelo lep rezultat že z nekaj kliki.

2. PsykoPaint
Za uporabo tega programa bo potrebno malo več dela, vendar bo tudi ogromno zabave. Svojo fotografijo enostavno naložite v program in se spremenite v Van Gogha in z miško ''barvajte'' po fotografiji. Dotiki s čopičem izgledajo zelo prepričljivo, saj program avtomatsko uporabi barvo, kjer ste ''pobaravali''. Za uporabo tega programa se morate registrirati in ustvariti svoj račun, da shranite svoje delo. Se pa lahko registrirate tudi preko svojega Facebook računa in tako delo poenostavite.

3. FotoSketcher
FotoSketcher je brezplačen program za Windows, s katerim lahko dosežete zelo prepričljive slikarske učinke. Ponuja zelo velik izbor različnih stilov slikanja - izbirate lahko med več kot 20 možnostmi, med njimi so slikanje s kredo, akvarelne barve, oljno slikanje in druge. Ko dokončate z ustvarjanjem, lahko sliko tudi natisnete z uporabo InkJet tiskalnika in uporabo kartuš.

4. Artista Oil
Artista Oil je enostavna aplikacija, ki ni na voljo samo za Windows in Mac uporabnike, temveč tudi za iPad in iPhone. Čeprav aplikacija ni zastonj, pa je cena dostopna in rezultati so naravnost osupljivi. Program ponuja veliko možnosti, s katerimi lahko ustvarite pravo umetniško sliko, vendar pa ni potrebno veliko dela s strani uporabnika in tako lahko hitro ustvarite zelo dobre rezultate.

5. Glaze
Nagrada za aplikacijo, ki povzroča zasvojenost pa zagotov dobi Glaze iPhone and iPad app. Program je brezplačen in zelo enostaven za uporabo, ponuja izredno veliko različnih stilov in zagotovo ne boste prenehali z igranjem. Veliko strani uvršča Glaze na sam vrh aplikacij za urejanje fotografij in to prav gotovo z zelo dobrim razlogom. Prav tako se šušlja, da je v razvijanju aplikacija za Android.

V večini hiš lahko najdete ogromno fotografij in z malo dela jih lahko spremenite v prave umetniške kreacije. Ko jih v posebnem programu obdelate, jih enostavno natisnite z InkJet tiskalnikom, uporabite kvalitetne kartuše, sliko uokvirite in jo pokažite. Če še ne veste, kako enostavno izdelati najboljše fotografije, si lahko to preberete v zapisu: 4 nasveti za tiskanje kvalitetnih fotografij