Najmanj -20 % na vse šolske torbe! 🥳 -> ! IZKORISTITE
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    za izdelke v posebni ponudbi!
X
RSS

Blog posts of '2014' 'julij'

Kakšna je razlika med kartušo in tonerjem

Toner -  (v angleščini je to toner cartridge) je v bistvu kartuša, ki je namenjena laserskim tiskalnikom. Napolnjena je s prahom, ki je lahko različne barve, glede na model tiskalnika. Za polnjenje je potreben specialen prah. Morda nas lahko zmede, da se uporablja izraz kartuša, čeprav gre za laserski tiskalnik. Vendar ločimo tako, da gre pri brizgalnih tiskalnikih za navadne kartuše, pri laserskih pa za toner kartuše.

Kartuša - je manjša kot toner, vsebuje črnilo in ne prahu. Se ne uporablja za profesionalno tiskanje, temveč bolj za domačo uporabo ali tam, kjer se tiskajo manjše stvari in hitrost tiskanja ni toliko pomembna. Kartuše lahko ponovno napolnimo s polnilnim setom. Načeloma velja, da je tiskanje s kartušami dolgoročno gledano dražje.

Toner (toner kartuša) se uporablja v laserskih tiskalnikih. V tonerju je prah, ki se zapeče na papir s pomočjo laserja. V bistvu se ravno ta prah, ki je shranjen v teh večjih kartušah imenuje toner. Za podjetja so bolj primerni laserski tiskalniki. So dovolj hitri, tisk je intenziven, natisnejo se večje količine strani. Kvaliteta natisnjenih strani zaradi hitrosti tiskanja ne pada.


V gospodinjstvih se bolj malo uporabljajo, že zaradi cene in samega namena uporabe. Prav tako kot kartuše, pa tudi tonerje lahko obnavljamo, pri teh tonerjih kvaliteta tiska ne upada in je primerljiva z originali.

Podjetju, ki mesečno tiska veliko dokumentov bi tako zagotovo svetovali nakup laserskega tiskalnika, saj se tako lahko veliko privarčuje pri stroških nastalih s tiskanjem.
Seveda pa je potrebno ob nakupu laserskega tiskalnika paziti na to, kakšne so cene potrošnega materiala - predvsem tonerjev.
Testiranje originalnih HP proizvodov

V laboratorijih Spencer Lab so testirali originalne HP in neoriginalne tonerje za HP tiskalnike. Ugotovili so, da so se bolje izkazali originalni tonerji. Te raziskave lahko pomagajo vašemu podjetju privarčevati denar in prihraniti pri stroških potrošnega materiala.

HP proizvaja neprekosljivo zanesljivost
Čeprav bodo proizvajalci neoriginalnih tonerjev trdili, da so le-ti po kvaliteti enaki kot originalni, pa so zadnja testiranja Spencer Laba dokazala nasprotno. Pri več kot 50% neoriginalnih tonerjev se je namreč prikazala težava. Pri testiranju originalnih tonerjev pa do tega ni prišlo.
Neoriginalni tonerji so lahko v 28% nefunkcionalni že ob nakupu ali imajo krajšo življenjsko dobo.

Originalni HP tonerji zagotavljajo boljšo kvaliteto
Poslovni uporabniki so testirali HP tonerje glede na določen namen tiskanja. Laboratorij je glede na rezultate ugotovil, da v povprečju 43% natisnjenih strani z neoriginalnimi tonerji ni bilo zadovoljivih. Pri originalnih HP tonerjih pa so bili le-ti primerni pri 95% tiska.

HP ima kvaliteten tisk, ki traja
Vsi tonerji niso enaki. Pri neoriginalnih tonerjih se lahko zgodi, da prihaja do slabših izpisov.

Originalni HP artikli imajo veliko vrednost
Kadar govorimo o ceni tonerja, moramo zajeti njegovo celotno vrednost, saj je v tem več kot samo cena tonerja. Tonerji, ki delujejo, bodo tako tudi zagotovili, da se vaš zaposleni ne bo potreboval ukvarjati še s težavami okrog kartuš in tonerjev. Prav tako se ob stalni kakovosti tiska izognete večkratnemu tiskanju, kar prihrani čas, omeji število uporabljenih tonerjev in tako zmanjša stroške tiskanja. Morda lahko pri kompatibilnih tonerjih prihranite danes, vendar lahko že jutri spet zapravite več, zaradi nedelovanja.
Upoštevati je potrebno tudi morebitne težave s kompatibilnimi tonerji - kot je ponovno tiskanje in težave z zanesljivostjo teh tonerjev, ki nas zaradi tega lahko stanejo tudi do 20% več kot originali.

HP pomaga pri ohranjanju narave
Konstantna kvaliteta natisnjenih strani lahko prav tako pomaga pri okoljskih ciljih. To pomeni, da zaradi dobre kvalitete tiska tako porabite manj papirja ter tonerjev.
V primerjavi z originali se namreč lahko zaradi kompatibilnih tonerjev porabi šestkrat toliko papirja.

S HP-jem do boljših rezultatov in še več
Pri tiskanju se lahko zanesete na HP - z njimi boste dosegli boljše rezultate - in s tem večjo vrednost.

Dodatno pa HP ponuja še celotno paleto storitev in rešitev, ki niso samo dobre za posel in s katerimi lahko zmanjšate vpliv na planet. Kot eden vodilnih pri odgovornosti za okolje, HP vse svoje proizvode izdeluje z mislijo na okolje. Prav tako ponuja možnost recikliranja kartuš in tonerjev preko partnerskih programov.
Tako lahko pri HP-ju pričakujemo najboljše z obeh svetov - zelo dobro kvaliteto tiska in zmanjšan vpliv na okolje.