Do -15 % na kartuše in brezplačna dostava za tonerje! 📯 -> ! IZKORISTITE
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    za izdelke v posebni ponudbi!
X
RSS

Blog posts of '2014' 'december'

Tiskanje in razvoj do danes

Pred leti, ko se je začela širitev računalnikov na vsa področja poslovanja in življenja nasploh, tiskalniki za pisarno in dom so izgubili na ceni, širiti se je začela miselnost o t.i. brezpapirni pisarni in sama ideja se je zdela uresničljiva takoj. Vendar, čeprav je bilo še tako lepo slišati, da kar naenkrat ne bo več tiskalnikov, ki povzročajo ropot in včasih do neba vpijoče stroške, da bo vse potekalo preko računalnikov, dlančnikov, pametnih telefonov - pa temu še danes ni tako.


Vsi strokovnjaki, ki so napovedovali ta tehnološki višek razvoja, so seveda zapostavili zelo pomembno dejstvo - niso namreč upoštevali človeški faktor - torej samega uporabnika, ki s temi napravami in z vsemi podatki dela in seveda z njimi živi. Čeprav se vedno bolj opozarja na ohranjanje narave in varčevanje z naravnimi viri pa je tiskanje dandanes v porastu - tiska se več kot prej. Nov papir dobimo ob vsaki priložnosti - račun, ko spijemo kavo, dobimo parkirni listek, plačujemo račune in še bi lahko naštevali. Vedno znova se pojavijo nove tehnologije, ki seveda obljubljajo, da kmalu ne bo potrebno več dokumentov v tiskanih oblikah. Vendar na vse dosedanje izkušnje bomo verjetno še kar dolgo razne dokumente, račune, recepte, tu in tam še kakšno elektronsko sporočilo raje natisnili.

Zaradi vseh naših potreb je na trgu malo morje različnih tiskalnikov, kateri zadovoljujejo še najmanjše želje zahtevnih uporabnikov. S spodnjim zapisom bomo na kratko poskusili predstaviti posamezne tehnologije tiskanja ter pomagati uporabnikom, da se znajo odločiti za pravilen tiskalnik, glede na lastne potrebe in želje. Spremljate pa tudi naše naslednje zapise v blogu, ker bodo vsi navedeni tipi tiskalnikov tudi zelo obširno predstavljeni.

Tehnologija tiskanja

Ker se tiskanje razlikuje po sami tehnologiji, tiskalnike delimo na:

- matrične tiskalnike - matrična tehnologija tiska je najstarejša metoda tiska, ki je v rabi še danes. Za tisk se uporabljajo iglice.Uporaba na poštah, bankah, uradih - za razne obrazce. Drugo ime tudi šalterski tiskalnik.
- vrstične tiskalnike - tiska celotne vrstice namesto posameznih znakov. Tiska se na neskončen papir, je za uporabnike, ki veliko tiskajo in ne potrebujejo kvalitete. Tisk je s tiskalnimi trakovi, stroški tiska so najnižji.
- brizgalne (InkJet) tiskalnike - uporabljajo tekoče črnilo. Od nizkocenovnih do visokokakovostnih, za uporabo doma in v pisarnah.
- laserske tiskalnike - najbolj razširjen tip tiskalnika. Odlikuje ga zapleteno delovanje; hiter in kvaliteten izpis. Uporablja prah iz tonerja, obstaja črnobel ali barvni tip. Razširjen predvsem za uporabo v pisarnah, pa tudi rabo doma.
- termične tiskalnike - za tisk uporabljajo toploto. Uporaba za tisk nalepk, za črtne kode. Obstajajo v različnih izvedbah.
- večnamenske naprave - v eni napravi je združen tiskalnik, fotokopirna enota, skener in včasih celo naprava za faksiranje. Obstajajo črnobele in barvne naprave. Kakovost se razlikuje.

Ob sami izbiri tiskalnike je zelo pomembno razmisliti, zakaj ga boste uporabljali. Včasih je celo bolje nabaviti več različnih tiskalnikov, na katerih opravljate različne tiskalne posle. Čeprav se morda zdi investicija v takih primerih visoka, pa je vsekakor vredna razmisleka, saj bo prihranek dolgoročen.

Trije hitri in učinkoviti nasveti, da boste še bolj uživali v službi

Če ste kot večina ljudi, vam je verjetno vaša služba všeč, vendar, ali jo pa imate zares radi. Morda se vsak dan ujamete, kako gledate na uro in odštevate ure do vikenda. Morda bi vam še kakšen drug motiv, kot le služenje denarja, prišel prav. Kar potrebujete je le malo popravkov. Preberite tri kreativne nasvete, da bo služba zabavna.

Vzemite si odmor

Veliko zaposlenih se počuti krivih, če si vzamejo par minut odmora, vendar pa vaše telo in um potrebujeta malo počitka. To lahko primerjate s šolskimi odmori, ko smo kot otroci bili po odmorih bolj zbrani. Verjemite, da to enako deluje tudi pri odraslih.
Morda si privoščite kratek sprehod po parkirišču ali preizkusite nov joga položaj kar v pisarni. Nadrejeni bo zagotovo vesel vašega nenadnega dviga produktivnosti in sodelavci bodo sledili.

Naj odmor za malico res šteje


Kako se prehranjujete medtem, ko ste v službi? Predstavlja ta hrana vašemu telesu gorivo ali le udobje? Veliko ljudi je pod stresom ali zaradi dolgčasa. Če se boste od zdaj naprej potrudili, da bo vsak obrok štel, da bo hrana zdrava in bo telesu predstavljala gorivo, bo to okrepilo ne le vaše možgane temveč bo zdravo tudi za vaš obseg pasu. Da bomo cel dan v zagonu potrebujemo zdravo kosilo in prigrizke. Če menite, da je to skoraj nemogoče, preverite tukaj nekaj preprostih idej, katere lahko uporabi vsakdo.

Zabavajte se

Pomislite nazaj, kakšna je bila vaša najljubša služba do sedaj? Verjetno je veliko verjetnosti, da ste radi hodili v službo zaradi sodelavcev, s katerimi ste se radi družili tako v službi, kot morda v prostem času.

Ste morda že pozabili, kako je lahko tudi v službi zabavno? Če se radi pošalite iz sebe in s tem zabavate druge, potem delate medvedjo uslugo vsem. Sicer ni potrebno, da zato postanete pisarniški klovn. Je pa vseeno to dober opomnik, da se vsak rad tukaj in tam nasmeji. Celo vaš nadrejeni! Včasih lahko s kakšno šalo popestrite delovni dan.

Če ste veseli in zadovoljni, bodo takšni tudi vaši sodelavci in nadrejeni. Katere stvari pa vas veselijo in tudi zaradi njih radi hodite v službo? Delite z nami in napišite komentar pod ta zapis.