Do -15 % na kartuše in brezplačna dostava za tonerje! 📯 -> ! IZKORISTITE
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    za izdelke v posebni ponudbi!
X
RSS

Blog posts of '2013' 'december'

Ali se z uporabo kompatibilnih kartuš izniči proizvajalčeva garancija?

Ko se potrošnik odloča o tem, ali uporabiti kompatibilne oziroma ponovno polnjene proizvode za svoj tiskalnik obstaja skrb, da se bo z uporabo kompatibilnih kartuš izničila garancija? Čeprav bodo službe za odnose z javnostmi pri proizvajalcih največkrat poskušale ustrahovati stranke, da bi verjele, da garancija velja le, če uporabljate originalne produkte, pa to ne drži.

Leta 1975 je bil v ameriškem kongresu sprejet zakon, ki nasprotuje zakonu o preklicu garancije oziroma sporazumu o omejitvi odgovornosti, v kolikor potrošnik želi ponovno polnjene ali kompatibilne kartuše. Besedilo v zakonu z imenom Magnuson-Mossov akt o izboljšavi garancije, katerega so poimenovali po demokratičnem predstavniku, ki je akt v zakonu predlagal in govori o tem, da ko se tiskalnik kupi in se lahko začne garancija izvajati, več ni možno spreminjati ali razveljaviti zakonov.
Drug namen tega zakona je bil tudi, da mora biti garancija podrobno opisana v bolj razumljivem načinu, ki zagotavlja Zvezni komisiji za trgovino jasne pogoje in boljši način zaščite potrošnikov v Združenih državah Amerike.
Nekateri proizvajalci se bodo še vedno poskušali izogniti uveljavljanju garancije, kadar bo potrošnik uporabljal proizvode, ki niso originalni, v upanju, da potrošnik ne pozna zakona. Lahko, da bodo celo rekli, da imajo kompatibilne oziroma ponovno polnjene kartuše in tonerji slabšo sestavo črnila ali prahu v sebi, kar sploh ne drži, saj imajo podobno kemično sestavo kot original.

IBM, ki je največji proizvajalec pisarniške opreme se je boril na Vrhovnem sodišču Združenih držav Amerike, potem ko so poročali, da je grozil strankam s prenehanjem garancije, če bodo uporabljali proizvode tretjih oseb. IBM je izgubil in je spremenil garancijsko politiko.
Pomembno je, da se garancijo prebere jasno in so pogoji, ki so določeni v njej tudi razumljivi. Nekateri proizvajalci nudijo omejene garancije, katere niso na enaki ravni in so v nasprotju z zakonom o izboljšavah Magnuss-Mossovega akta, če jo proizvajalec jasno oglašuje kot omejeno garancijo.

Tiskanje na les v petih enostavnih korakih

Prejšnji teden so naši prijatelji pri Digital Photograph School izpeljali projekt, v katerem so pokazali, kako se lahko tiska na les s skoraj vsakim laserskim tiskalnikom. ''Zagotovo ne drži'' smo se muzali, pa vendar tudi samo preizkusili. Lahko potrdimo, da resnično deluje in to zelo dobro. Bilo je zanimivo in zabavno, zato smo originalno izvedbo nadgradili z lastnimi idejami.

Naslednja navodila prikazujejo uporabo standardnega laserskega A4 tiskalnika, lesa z ostalimi materiali.

Kaj potrebujete za tiskanje

Korak 1 – izbira in tiskanje slike
Korak 2 - nanašanje gela
Korak 3 – sliko sedaj spravimo na les
Korak 4 – razkritje končnega izdelka
Korak 5 – zaključni dodatki

Kaj potrebujete za tiskanje na les

Sestavine niso predrage, glede na to kakšen sijajen končni izdelek boste na koncu dobili. Uporabili boste malo dragih sestavin, barvilo za les in vosek bosta zdržala več tiskov, brez da bi bilo potrebno kupiti nove.  Konec koncev pa naše štiri slike na lesu stanejo manj kot 40£  in še materiali nam ostanejo.


-          Ščetka – uporabili smo gobaste. So poceni, enostavne za čiščenje ter za enkratno uporabo.
-          Smirkov papir
-          Akrilni gel – odločiti se morate, kakšen gel vam bo ustrezal. Mi smo uporabili mat gel.
-          Barvilo za les
-          Vosek za les
-          Les – kupite ga pri lokalnem mizarju ali v specializiranih trgovinah, kjer les narežejo na mero
-          Ravnilo – da zgladite površino (resnično pomaga, verjemite)
-          Krpo – da spolirate vosek

Korak 1: Izberi in natisni sliko

Prvi korak je, da izberete sliko, ki jo želite natisniti. Lahko izberete kakršnokoli želite, uspelo vam bo z vsako. Lahko je črno-bela, sepia izvedba ali barvna. Dve pomembni stvari si je potrebno zapomniti, ko izbirate sliko. Prva je, da mora biti slika zrcalna izvedba slike, ker bomo sliko obrnili na les. Večina programov za oblikovanje ima to funkcijo za zrcalne slike, tako da s tem ne bo problemov.
Natisnite vašo sliko
Ko ste se odločili za sliko je naslednji korak, da jo natisnete. Zapomnite si, da to ne bo delovalo z brizgalnimi tiskalniki; natisnjeno mora biti s tiskalnikom, ki uporablja tonerje. Če niste prepričani, kaj uporabljate v vašem tiskalniku, poiščite tiskalnik na naši strani in poglejte, če tiskalnik potrebuje kartuše ali tonerje. Če nimate laserskega tiskalnika, Vam lahko pomagajo morda v lokalni knjižnici ali papirnici, kjer Vam lahko natisnejo sliko.
Proces traja nekaj časa in terja vašo prisotnost, zato poskrbite da vas ne bodo motili. Dobro bi bilo tudi, da imate na tleh krpo, saj boste z lesa drgnili papir.

Korak 2: Nanesite gel na les

Sedaj, ko imate vse potrebno, lahko začnemo. Poskrbite, da bo les raven in čist, nečistoče in delci lesa bodo vidni na sliki in obdelava bo težja.



Sedaj, ko ste pripravljeni, nanesite tanko plast akrilnega gela na les. Nanos mora biti enakomeren. Tam, kjer ne bo nanosa, tudi ne bo vidne slike. Prav tako ne sme biti mehurčkov ali neenakomerne površine. Pazite tudi, da bo nanos ravno prav debel, da ne bo pretanek. Predlagamo nanos, debel par mm.



Korak 3: Dajanje slike na les

Sedaj, ko imate nanešen gel, prihajamo do najbolj zapletenega dela našega postopka. Previdno namestite sliko na les. Sliko morate poravnati in jo nežno dati na les tako, da ne bodo nastajale zračne blazine in ne bo sprijemanja. Dokler je gel še mehak, lahko urejate sliko in jo na delih še uravnavate. Najbolje je, da uspe pri prvem poskusu. Ko je slika na lesu, uporabite ravnilo in zravnajte sliko s površino lesa. Ko boste zadovoljni z narejenim, postavite les na prostor, kjer bo na varnem in ga pustite čez noč, da se posuši.


Korak 4: Razkritje slike – hura!


Potrebno je odstraniti papir iz lesa. Najbolj enostavna in hkrati najbolj packasta metoda je, da z gobo nanesemo vodo na papir ter nato nežno odstranimo papir z rokami. Postopek je dolgotrajen, na koncu jo lahko celo odnesete z bolečimi prsti. Resnično osupljivo pa je, ko se začne prikazovati slika pod papirjem.
Če ne nameravate slike še prebarvati, potem boste morda morali postopek ponoviti, saj papir pušča za sabo vlakna, ki jih je težko videti, ko je slika mokra.
Če pa boste sliko še prebarvali, potem ni potrebno, da odstranite vsa vlakna, ker bodo posrkala barvo. Dobro je, da imate pri roki še sesalec, da boste lahko posesali vse ostanke.


Korak 5: Zaključni dodatki

Uporabite smirkov papir za zgladitev robove lesa ter za odpravo ostankov akrilne barve. Za večjo in dolgotrajnejšo obstojnost slike na lesu je potrebna tudi pravilna obdelava. Če mislite, da naslednja dva koraka ne bi bila ustrezna za dokončen izgled vaše slike, ju lahko preskočite.
Barvanje slike je resnično dobro za črnobele slike, ki jim dodajo pridih starodobnosti.



Da nanesemo barvo na sliko uporabimo čisto ščetko in jo namočimo v barvo za les, na kratko nanesemo po površini in pazimo, da ne bi barve postale pretemne. Paziti je potrebno, da barva ne pride na vaša oblačila ali pohištvo, ker jo je težko odstraniti.
Na koncu bomo uporabili vosek, da bo les bolj obstojen in odporen na različna temperaturna nihanja ter vlažnost. Prav tako vosek pomaga, da bo slika bolj trdna in odporna na praske. Po tem, ko je vosek nanešen, se lahko površina gladi s krpo tako dolgo, dokler vam ne bo izgled ustrezal.
Po vseh dokončanih postopkih boste imeli sedaj pred seboj zelo zanimivo in unikatno sliko, ki je natisnjena na les.
Želimo vam vso srečo pri tiskanju vaše slike in verjamem, da bi bili presunjeni ob pogledu na vaše rezultate.

Ustvarjanje laserjev z brizgalnimi tiskalniki

Laserji so precej neverjetna stvar – lahko jih vidimo v znanstveno-fantastičnih filmih, slišimo kako se segrevajo v laserskih tiskalnikih v naši pisarni, lahko kopirajo podatke na disk - možnosti njihove uporabe so neskončne - in moderen svet ne bi bil enak brez njih.

Ekipa iz Univerze v Cambridge-u je z njimi naredila nekaj drugačnega: uporabili so relativno normalen laserski inkjet tiskalnik s kartušami napolnjenimi s tekočimi kristali. Na posebej pripravljeno filmsko podlago so natisnili mikroskopske pike. Nič kaj posebnega, bi rekli, vsakdo lahko natisne pike na papir – ampak te so malo bolj posebne. Ko tekočina kristalizira, nastane laser.
Večina laserjev nastane z drgnjenjem tekočih kristalov med dvema plastema stekla, ki sta prekrita s sestavino, ki jih poravna na določen način. To je precej drago in produkti, ki jih uporabljajo (televizorji, računalniki, proizvodni stroji), prav tako niso poceni.
Na žalost še niso tako impresivni kot tole.
Z uporabo tekočega sistema inkjet tehnologije in z dodajanjem preprostih barv v zmes, da ustvarijo povečanje (nekaj kar zmanjša obseg svetlobe v laserjih), ta nova metoda ustvarja laserje na zelo ekonomičen način.



To ima velik potencial za prihodnje razvoje – v sedanji obliki se lahko s tem ustvarjajo celotne stene zelo poceni in hitro, kar bi lahko s primernim ročnim skenerjem podalo možnosti za tiste s poslabšanim vidom, da bi lahko opazovali okolico muzejev in javnih stavb. Navsezadnje obstaja možnost, da bi domači proizvodi, ki uporabljajo laserje (od tiskalnikov do računalnikov in luči) postali cenejši, če bi se to razširilo.
Bili bi veseli, če bi to »zadelo« domači trg v kombinaciji s 3D tiskalniki, da bi se ustvarjale osnovne stvari oz. objekti kot so laserski svinčniki ali pomnilniki. Ampak dokler ne najdejo načina, da bo to bolj komercialno, bomo nestrpno počakati.

Kar ste si vedno želeli, da bi 3D tiskalniki naredili…

Piškotki. Veliko piškotkov. Zakaj bi se zadovoljili s klasičnimi piškotki? Zakaj ne bi imeli najbolj zapletenega dizajna na svetu za piškotke, preden se naužijete njihove sladkosti in sočnosti?



Prezentacija je vse in 3D tiskalniki naredijo najboljšo!

http://vimeo.com/55967024

Z uporabo brizge (vsi jo kdaj uporabimo v življenju) napolnjene s testom za piškotke namesto stopljene plastike kot pri klasičnih 3D tiskalnikih, pri vašem 3D tiskalniku skoraj ni mej glede ustvarjanja.



Je že res, da 3D tiskalnik ne more proizvajat toplote ali speči piškotkov namesto vas, ampak težko delo pred tem pa le opravi.
Kakšen pa bi bil vaš božični piškotek? …jaz bi naredil piškotke klobuke.

Funkcionalno in užitno!