Najmanj -20 % na vse šolske torbe! 🥳 -> ! IZKORISTITE
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    za izdelke v posebni ponudbi!
X
RSS

Blog posts of '2012' 'december'

Sony razmišlja o tiskalniku, ki tiska fotografije z vonjem

Da, pravilno ste prebrali. Sony se spogleduje s konceptom tiskalnika za fotografije, ki bo tiskal fotografije z vonjem. Idejo je dobil kitajski študent Li Jingxuan, ki študira na univerzi za modo in umetnostno načrtovanje v mestu Donghua.

Lijev majhen foto tiskalnik bo imel takorekoč ''električni nos'', ki bo pobral vonj od vsega, kar je v bližini. Ta pameten stroj bo analiziral vonj, ter ga nato poustvaril s kompleksno paleto ''arom iz kartuše'' in tako natisnil sliko.

Razglednica diši kot vnuki

Dom vsakogar ima svoj poseben vonj in predstavljajte si, kako posebna postane razglednica, ki jo pošljejo vnuki, na katerih je njihova slika, ima njihovo pisavo in diši kot oni. Asociacije so posebno močne za spomine in imajo velik potencial.

Prav tako lahko ustvarite različna razpoloženja s takšnimi tiski. Želite poslati kartico za sproščanje? Prižgite dišečo svečko preden začnete tiskati in natisnite ta vonj na kartico in je že pripravljena, da odišavi... pardon, da jo odpošljete k srečnemu naslovniku.

Dišeče tiskanje? Kaj bo naslednje?

Zelo zanimivo je razmišljati, kam nas to lahko privede. Že tako repliciramo vid s kamerami, internetom in tiskalniki, zakaj ne bi še vonja s kartušami?

Če razvoj teh naprav vodi tako daleč, da bo možno posneti in deliti vonjave tako enostavno, kot lahko sedaj delimo slike, bomo lahko doživeli še več sveta od daleč.

Kaj se zgodi, če lahko te senzorje prenesemo na naše fotoaparate, ki jih uporabljamo za slikanje na počitnicah? Predstavljate si 10x15 fotografijo vašega potovanja v rimskem koloseju... Izpis lahko reproducira isti zatohel vonj od takrat in prinese nazaj vse spomine? In vsi tisti poletni sprehodi... Enkratna lokalna tržnica... Neverjetno!

Če gremo še dlje. Predstavljajte si to tehnologijo vonjav, ko se poveže z najnovejšo pridobitvijo v zadnjih letih - s 3D tiskanjem. Imate obletnico, trgovine pa so zaprte? Brez težav! Natisnite nekaj umetnih rož, ki bodo dišale kot prave in ste rešeni. Tako so zadovoljeni trije človeški čuti za ohranjanje spomina, zdaj pa gremo še na zvok!

Vir: Mike Derges, Stinkyink