50 izdelkov po odličnih cenah. Preverite ponudbo
Zaupa nam več kot 80.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2019
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3
RSS

Blog posts of '2015' 'julij'

Izboljšanje produktivnosti v podjetju od zgoraj navzdol

Nasveti za vse direktorje, zaposlene oziroma za vse, ki ste nadrejeni. Mislite, da ima produktivnost zaposlenih še prostor za rast? Najverjetneje bo odgovor da. Ponavadi je še vedno dovolj prostora za večjo produktivnost.

Pa ste morda že dognali, da za delovno produktivnost niso odgovorni samo vaši zaposleni? Najverjetneje to veste, saj drugače ne bi bili na vodilnem mestu. Vzemite si malo časa in poglejte naše napotke, ki vam bodo pomagali izboljšati produktivnost, začenjamo od zgoraj navzdol.

Zelo pomembno je, da ste sami dober vzgled, vendar je v ozadju še veliko več, kot le to.

Prednostne naloge in cilji

Dobro upravljanje s časom je ključnega pomena. Določite prednostne naloge tako, da vaši zaposleni točno vedo, katere naloge so na dnevnem redu in se lahko temu tudi posvetijo. Morda greste še korak naprej in naredite seznam nalog, ki so prednostne in najbolj pomembne ter tako zagotovite, da bodo te naloge opravljene najprej. Če malo prebrskate Google Tasks, ki ponuja nekaj zanimivih orodij, s katerimi lahko naloge delite z vašimi zaposlenimi. Ta orodja so vedno na razpolago in tako so naloge vedno vidne, tudi če nadrejenega ni v pisarni. Poleg tega bo zagotovo dober občutek, ko boste lahko iz seznama prečrtali vse dokončane naloge.

Naslednji ključ do večje motivacije zaposlenih je, da se določijo uresničljivi cilji. Da določite ciljem skrajni rok je prav tako en način motivacije. Nekatere naloge bodo morda zahtevale en dan, nekatere več, da bodo dokončane. Z dolgoročnimi cilji bodo imeli vaši zaposleni še več motivacije, saj bodo vedeli, da se da cilje uresničiti na določen rok.

Odmori in motnje

Redni odmori in nekaj časa stran od računalnika lahko izboljša produktivnost bolj, kot si predstavljate. Le da naredite nekaj korakov, da greste po vodo in cirkulacija se bo izboljšala, spočili si boste oči in prav tako boste med sodelavci spodbujali boljše vzdušje, če boste vaše občutke gojili. Ko se boste vrnili k nalogam spočiti in z zbranimi mislimi, boste naloge tudi lažje in hitreje opravili.

Za strani različnih socialnih medijev lahko porabite 12.2 bilijona ur na delovnem mestu, gledano na kolektivni ravni. Ko preverite elektronsko sporočilo ali na hitro pogledate na internet vzame to precej vašega delovnega časa - povprečno vsak zaposleni pogleda na internet ali preveri svoj elektronski naslov vsakih 5 minut. Raje se odjavite! Določite si čas, ko boste pregledovali vašo pošto, internet in tako vas ne bo zaneslo med opravljanjem nalog in ne boste zapravljali delovnega časa.

Dober delovodja in direktor naj bo dober zgled za ostale. Če se vseh teh nasvetov sami že držite, nam morda lahko zaupate, kakšne so še vaše ostale metode, da povečate produktivnost?

Večfunkcijski tiskalnik - kako ga izbrati

Večfunkcijska naprava omogoča tiskanje, kopiranje, skeniranje in pri nekaterih modelih še faksiranje. Angleška kratica za te naprave je MFD - Multi Function Device.

V nižjecenovnih razredih so večinoma brizgalni tiskalniki, pri višjecenovnih razredih pa so to ponavadi laserski tiskalniki.
Takšne naprave so zelo priročne tako doma kot tudi v podjetjih, saj dandanes potrebujemo vse te funkcije združene.

Kaj je najbolj pomembno, ko izbirate večfunkcijsko napravo

1. Premislite, kaj potrebujete
Morda se posvetujete s kom, ki ima podobno napravo, kot bi jo želeli. Premislite, kaj želite od takšne naprave. Preverite potrošni material. Ali bo vaša izbira laserski ali brizgalni tiskalnik je veliko odvisno predvsem od tega, kaj, koliko boste tiskali in kakšen bo glavni namen. Prav tako je potrebno vedeti, da razpon med cenami velik, tako pri brizgalnih kot pri laserskih tiskalnikih.

2.Kaj želite tiskati
Če želite tiskati samo črno-bele dokumente ali morda tiskati tudi fotografije in barvne izpise, o tem je potrebno razmisliti. Če bi želeli tiskati samo dokumente, potem je pravilna izbira laserski tiskalnik. Če pa bi želeli tiskati tudi barvne dokumente in fotografije, potem je najboljša izbira brizgalni tiskalnik, saj lahko z njim natisnete lepše slike. Prav tako je pri izbiri pomembna količina natisnjenih strani.

3. Kakšna je tehnična podpora in garancija
Glede same opreme in tehničnih navodil je najbolje, da o tem povprašate prodajalca. Potrebno pa se je pozanimati o garancijskem roku, o možnosti popravil, če se mora kaj menjati na krajši ali daljši rok.

4. Preračunajte dejanski strošek nakupa
Ob nakupu nikar ne glejte samo na ceno, ki jo boste plačali. Obvezno preverite tudi, kakšne so cene potrošnega materiala, saj je to tisto, kar boste pri uporabi tiskalnika najbolj potrebovali. Prav tako je potrebno paziti tudi na kvaliteto tiskalnikov in vedeti, da najcenejši tiskalnik, ni najbolj kvaliteten.

5. Vedno preverite, kakšne so možnosti uporabe dodatkov s posameznim tiskalnikom
Glede na vedno nove tehnologije, je potrebno vedeti tudi s katero ostalo opremo je tiskalnik združljiv ter kakšne so možnosti tiska - vedno bolj se uveljavljalo druge povezljivosti, kot le USB. Morda se lahko na napravo priključi tudi kakšna dodatna naprava - uničevalnik papirja, morda kakšna oprema. Lahko so pomembne tudi ostale lastnosti, kot so dvostranski tisk, ločljivost tiska,...

Potrebno je vedeti, da vsi tiskalniki nimajo enakih lastnosti in da se lahko odločite, glede na to, za kaj boste takšen tiskalnik uporabljali. Pred samim nakupom se je potrebno resnično pozanimati, kaj določena naprava ponuja in se odločiti na podlagi potreb. S pametno odločitvijo pred nakupom tiskalnika lahko tudi veliko prihranite.