-5 % na celotno ponudbo s kodo POMLAD5!* 🌷 -> ! IZKORISTITE
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    za izdelke v posebni ponudbi!
X
RSS

Blog posts of '2013' 'april'

Vzemite si čas za vzdrževanje tiskalnika

Vem, da lahko počnete bolj zabavne stvari, kot je vzdrževanje tiskalnika. Če se v petek popoldan v službi odločamo med čiščenjem tiskalnika ali odhodom v kino, se bo verjetno vsak zdrave pameti raje odločil za slednje. Kakorkoli že, če pa imate nekaj minut časa med opravljanjem tekočih nalog, naj vam navedem nekaj argumentov ZA čiščenje tiskalnika.

Čiščenje tiskalnika

Slika 1: Čiščenje tiskalnika - uporaba lubrikanta za zanesljivo podajanje papirja

Vzemite si nekaj minut časa in opravite nekaj enostavnih vzdrževalnih del na tiskalniku. To lahko podaljša življenjsko dobo tiskalnika in ohrani kvaliteto vašega pisarniškega "delovnega konja".

  1. Očistite zunanjost tiskalnika. Večina tiskalnikov postane dokaj zaprašenih že v kratkem času. Ta prah potem najde pot v notranjost tiskalnika in pokvari mehanizem in/ali glave tiskalnika. Več prahu in umazanije, kot je pride v notranjost tiskalnika, bolj se bo tiskalnik trošil in obrabljal in slabši bo izpis natisnjenega. Tiskalnik lahko izklopite in uporabite vlažno in mehko čistilno gobico, s katero odstranite umazanijo.
  2. Priskrbite si čistila za tiskalnik. Čiščenje notranjosti tiskalnika bo prispevalo k dolgoletni uporabi in podaljšalo življenjsko dobo vašega tiskalnika. Preverite pri proizvajalcu tiskalnika, kakšne so možnosti za uporabo čistilnih sredstev. Ti seti vključujejo lubrikante za valjčke, robčke za čiščenje in osnovni pribor za čiščenje. Ti robčki zelo pomagajo tudi pri odstranjevanju madežev s tonerjev.

    Set za čiščenje tiskalnika
    Slika 2: Set za čiščenje tiskalnika
     
  3. Servisirajte tiskalnik. Četudi si priskrbite čistilni set, bi bilo morda dobro, da najamete profesionalnega serviserja, ki bo poskrbel za tiskalnik. Celovito čiščenje naprave lahko izboljša kvaliteto natisnjenega. Profesionalec prav tako pomaga pri odkrivanju obrabljenih delov, ki lahko poškodujejo tiskalnik in vas na ta način obvaruje pred izgubo tiskalnika in velikimi stroški za nabavo novega.
  4. Papir za tiskanje naj bo čist. Papir, ki ga uporabljate za tiskanje naj bo vedno v originalni embalaži. Prav tako v tiskalnik ne vstavljajte poškodovanega papirja. Takšen papir lahko vodi k zagozdenju papirja v tiskalniku oz. napakam. Ti problemi vas ne le zafrustrirajo, temveč vodijo tudi k temu, da se tiskalnik kaj hitro poškoduje, ko odstranjujete papir. Več o izbiri papirja preberite v enem prejšnjih člankov: Izbira pravilnega papirja.

Čeprav vzdrževanje tiskalnika ni zanimivo, pa je nezadovoljstvo ob vsakodnevni uporabi zato manjše. Le kaj je lahko še bolj zoprno, kot to, da pred tiskanjem ključnih dokumentov, le-teh ni mogoče natisniti.