Zaupa nam več kot 80.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2019
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3
RSS

Blog posts of '2014' 'marec'

Natisnjena 3D soba: Digitalno groteskni projekt

Vsak dan opazimo nove projekte 3D tiskanja, od 3D razglednic do 3D protetike. Do sedaj je to prvi poskus, da se v 3D tehniki natisne celotna soba in rezultati so izjemni. Projekt z naslovom ''Digitalno groteskno'' je 172 kvadratnih metrov velika soba, katera je namenjena, da obiskovalcem prikaže vse detajle in vsi so izdelani s tehniko 3D tiskanja.

Oblikovanje

Če tako gledamo natisnjeno 3D sobo, bi morda lahko pomislili, da je ročno izdelana, vendar celotna izdelava vključuje računalnik. Še celo bolj presenetljivo, soba je v celoti oblikovana z algoritmi, ki so ustvarili takšne oblike, uporabljeni so ponavljajoči vzorci, ki dajejo občutek, da se oblike z veliko detajli nadaljujejo v neskončnost.

Kljub temu pa končni rezultat izgleda precej organsko in celo strašljivo, vendar nam oblikovalci zagotavljajo, da ta občutek prihaja izključno iz naše človeške senzibilnosti in ne umetnosti same.

''V proces izdelave niso bile vključene primerjave z naravo oziroma že obstoječimi stili, obudijo pa asociacije v očeh gledalca.''

Seveda je izdelava takšne 3D sobe, brez primernega predhodnega planiranja in testiranja, lahko dolgotrajen in drag podvig. Začelo se je namreč s prototipom v merilu 1:3, kateri je bil razstavljen v Švici in v Tokiu. To je dalo skupini možnost, da testirajo svoj vzorec in prikažejo rezultate v tridimenzionalnem prostoru.

Celoten model

Za izdelavo celotnega modela so oblikovalci in izdelovalci potrebovali kar celo leto. To je vključevalo izdelavo celotnih algoritmov, zaradi katerih je bil ta projekt sploh mogoče izvesti. Za oblikovanje so porabili tudi 78 GB podatkov, vključujoč vse najmanjše podrobnosti in 260 milijonov celotne površine. To je več podrobnosti, kot bi jih človek lahko sploh kadarkoli sam ustvaril in je dokaz procesa 3D tiskanja. Oblikovalci še poudarjajo, da pri dodajanju detajlov ne nastajajo nobeni dodatni stroški.

''Zaradi kompleksnosti izdelave ne prihaja do višjih stroškov, ker je cena izdelave kompleksne jame ali navadnega kvadrata enaka.''

Ko je bilo oblikovanje končano, je bil potreben še en mesec, da se je natisnilo več različnih kosov, ki predstavljajo manjše plasti večje celote. Presenetljivo pa je, da je skupina oblikovalcev potrebovala le en dan, da so sestavili te velike in težke dele in tako dokončali projekt.

To je najverjetneje prvi projekt zasnove 3D sobe, zagotovo pa ne bo zadnji. Ob napredovanju 3D tiskanja lahko pričakujemo, da se bo vključilo v vedno več področij, od dekorativnih oblikovanj do arhitekturnega oblikovanja. Kot se je že izkazalo pri tem projektu, 3D tiskanje zagotavlja umetnikom in oblikovalcem veliko svobode in izbire pri podrobnostih, kar do sedaj še ni bilo možno doseči in rezultati so vsekakor dih jemajoči.

Navdih za ureditev pisarne

Ponosni ste na svoje delo in v pisarni, v kateri delate, preživite tudi veliko časa. To je prostor, kjer razvijate ideje, ste produktivni, srečujete stranke, kjer delajo vaše kreativne mišice. Sami vlagate veliko kreativne energije v vaše delo. Mi pa bomo kreativni pri idejah za vaš delovni prostor.

Imamo nekaj idej, s katerimi lahko začnete ustvarjati osebni delovni prostor. Od najmanjših podrobnosti pri okrasitvi, do končnega izgleda pisarne. To so ideje, o katerih boste želeli razpravljati pri naslednjem odmoru za kavo.

Pisarniški material

Ko ustvarjate svoj delovni prostor, so včasih pomembne malenkosti - tudi pisarniški material. Samolepilni lističi in pribor naj imajo svoj poseben prostor v funkcionalni pisarni, vendar naj vas ne bo strah dodati še lasten slog. Izbirate lahko še med temi pripomočki, ki bodo pripomogli k redu in boljši preglednosti na vaši pisalni mizi - registratorji, viseče mape, pregradni kartoni, namizni seti.


Dekoracije


Naj vaša pisarna odseva tudi vaš karakter. Na sliki lahko vidite uro s fotografijami, ki lahko odražajo vaše interese ali družinsko fotografijo. Prav tako lahko uporabite kakšne unikatne skice ali slike, s katerimi boste lažje osredotočeni na vaše delo in naloge. Iz tega, ko ste kreativni pri urejanju pisarne, si lahko tudi organizirate poslovanje.

Vaše navdihujoče misli lahko uporabite na barvnem ali foto papirju.


Obstaja veliko idej, ki vzpodbujajo kreativnost. Nekaj jih predstavljamo v zaključku. Na vas je samo, da si kakšno ogledate ali si jo enostavno izmislite. Da vas navdihne, da zavihate rokave in na delo.

Če boste kakšno svojo idejo pripravljeni deliti, bi bili veseli objave v komentarjih.