Zaupa nam več kot 80.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2019
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3
RSS

Blog posts of '2014' 'september'

4 nasveti, kako varčevati s časom in povečati produktivnost

Ti enostavni nasveti vam bodo pomagali racionalizirati vsakodnevno delovno rutino in naloge.

Morda se vam je tudi že zgodilo, da je prišel kakšen dan, ko se enostavno niste mogli zbrati. Usedemo se za mizo, da bi dokončali svoje delo, pa nas zmotijo zunanji šumi ali morda pogovor sodelavca po telefonu.
Nekaj minut tavanja možganov ima lahko sicer osvežujoč učinek med delovno rutino, če se pa to dogaja dan za dnem, pa se lahko to kaže na zmanjšani produktivnosti.

Če ste oseba, ki se med dolgim delovnim časom težko zbere, pa na srečo obstaja kar nekaj nasvetov, ki racionalizirajo dnevno delovno rutino in pomagajo, da ostanete bolj zbrani in osredotočeni na delovne naloge.
Za začetek ponujamo nekaj enostavnih nasvetov za varčevanje s časom in povečanje produktivnosti:

1. Razvrstite delovne naloge po pomembnosti

Se tudi vam včasih zdi, da je kakšen dan toliko dela, da sploh ne veste, kje začeti? Rešitev je v tem, da je potrebno le začeti, najprej s prvo nalogo, jo dokončati in nadaljevati z naslednjo. Dober način, da opravite večje število nalog in se ob tem ne počutite zasuti z delom je, da določite, katere naloge so najbolj pomembne in si sestavite seznam nalog. Katere naloge boste opravili najprej je odvisno tudi od tega, do kdaj mora biti določeno delo opravljeno in kakšni so cilji. Za lažje sledenje si lahko pomagate tudi z raznobarvnimi listki in tako določite, katere naloge je potrebno opraviti najprej.  Pomembno je, da pred začetkom vsake naslednje naloge prejšnjo nalogo v celoti dokončate, da preprečite raztresenost.

2. Bodite pazljivi pri zavlačevanju

Če vas lahko nekaj hitro zmoti, morda elektronska sporočila, socialni mediji ali interni klepet, poskušajte omejiti te motnje, kolikor se le da. Kot primer, namesto, da imate odprto okno s sporočili ali Facebook, si dovolite, da boste pogledali nanje le za kratek odmor med dvema nalogama. To vam bo pomagalo, da boste osredotočeni na delo, ki ga je potrebno opraviti. Prav tako boste preprečili, da bi vas premamilo, da bi odprli brskalnik.

3. Poenostavite ponavljajoče naloge

Veliko direktorjev in uslužbencev ponavlja enake naloge mesečno ali celo tedensko. Za primer lahko vzamemo, da je potrebno vsak mesec naročevati kartuše. Če vidite, da ponavljate enake procese pogosto, preverite, če lahko te postopke poenostavite.
Na spletni strani Printink.si imate možnost poenostaviti naročanje kartuš in tonerjev tako, da se registrirate v našo spletno trgovino in lahko enostavno ponovite oddajo prejšnjega naročila. Tako poenostavite postopek izbiranja in naročilo enostavno samo ponovno oddate ter prihranite čas.

4. Naredite več tako, da si vzamete odmor

Čeprav se morda zdi, kot da greste korak nazaj in naredite manj s tem, ko si vzamete odmor, pa je resnica drugačna. To vam lahko pomaga, da postanete bolj produktivni. Bolje je, da damo svojemu umu dovolj počitka, da se napolni in okrepi, kot pa da dela, dokler nismo že izmučeni. Glede na raziskave bi bil še najboljši večminutni sprehod v naravi, saj le-to še bolj prenovi naše celice in zmanjša občutke. Dokazano je, da se najbolje in najprej sprostimo v naravi. Ko boste imeli naslednjič natrpan delovni urnik z obveznostmi, si vzemite čas za nekajminutni sprehod zunaj, da boste sprostili um.


Imate tudi morda kakšne ideje in zamisli, kako varčevati čas in povečati produktivnost. Vaše zamisli lahko vpišete v komentarje.

Skrivnost laserskega tiskanja

Laserske tiskalnike uporabljamo za tiskanje že dolgo, ne zavedamo pa se, da skrivajo v svoji notranjosti zapleten mehanizem, ki pomaga natisniti, kar želimo.

Delujejo na principu statične elektrike. V samem procesu tiskanja laserski tiskalnik prenese na papir digitalno informacijo v obliki teksta ali slike. Medij je fin prah, ki ga s pomočjo statične napetosti prenese na papir. V tiskalniku je tudi poseben boben, ki je prekrit s snovjo, ki je občutljiva na svetlobo. Na začetku ima pozitiven električni naboj, pod vplivom laserja (svetlobnih žarkov) in ogledal spremeni naboj. Nanašalni valj nato prah s pozitivnim nabojem posipa na površino bobna. Prah se obdrži na bobnu samo tam, kjer je naboj negativen, odbija pa se od pozitivne površine. Prah se tako obdrži samo tam, kjer je bil boben predhodno osvetljen z laserjem. Na bobnu dobmo tako elektrostatsko sliko željenega odtisa. Na papir, ki je močneje naelektren kot boben se prenese prah, papir pa predhodno naelektri posebna žička. Preden papir zapusti tiskalnik, nadaljuje pot preko grelne enote, katera pri temperaturi do 200°C zapeče prah na papir. Prah v tonerju je sestavljen iz plastičnih zrnc in pigmenta (železovega oksida).


Tiskalnik podatke sprejme v vektorski obliki v enem od printerskih jezikov (npr PostScript) in interno spremeni vektorski zapis (krivulje) v bitno sliko (matriko točk). Tehnologija tiskanja zahteva, da je stran v celoti spremenjena v bitni zapis, preden se tiskanje sploh lahko začne.
Na koncu laser ponovno osvetli boben in ga pripravi na naslednji obrat.

Poleg laserske tehnologije za osvetljevanje bobna obstajata še LED in LCD tehnologija. Z LED tehnologijo pa se je največ ukvarjalo podjetje OKI. Tehnologija LED namesto laserja uporablja LED diode, ki s prižiganjem ustvarijo vzorec na bobnu. Ne more pa tiskati več listov hkrati.
Laserski tiskalniki imajo veliko ločljivost tiska, so hitri, izpis je dolgoobstojen, cena prahu pa je dokaj nizka.