Najmanj -20 % na vse šolske torbe! 🥳 -> ! IZKORISTITE
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    za izdelke v posebni ponudbi!
X
RSS

Blog posts of '2013' 'september'

Barvni pisalni stroj

Ameriški umetnik Tyree Callahan je predelal star model pisalnega stroja iz leta 1937, tako da piše v barvah.

Pisalnemu stroju, imenovanemu tudi barvni pisalni stroj, so spremenili vsako od 47 tipk, tako da sedaj vsaka od teh natisne dva odtenka na papir podan skozi stroj. G.Callahan je pisalni stroj naredil za tekmovanje West Collects 2011, za katerega je glavna nagrada $25000.


Medtem, ko je bil pisalni stroj narejen za to tekmovanje, bi zelo radi videli, ali je katero od velikih literaturnih del napisano na ta pisalni stroj, postalo tudi izjemno delo umetnosti.

Ne krivite radovednosti

...star, glasen, ropotajoč tiskalnik je ubil mačko. No, mogoče ne dobesedno ''ubil'', ampak zelo močno razburil:


http://www.youtube.com/watch?v=00KM53yZi2A


Sprašujemo se, koliko tiskalnikov še obstaja, ki povzročajo tako strašen zvok? Ugotavljamo, da je to malce več kot ''veliko''.

Vendar lahko rečemo da, če imate mačko in star tiskalnik, se počasnost tiskanja in ostali problemi enostavno izplačajo, saj dobite poleg še brezplačno zabavo.

Za vsak dogodek ste kriti, ne glede na tiskalnik, ki ga imate.

Poskrbimo za vse pomembne (in nepomembne) znamke – če potrebujete kartušo za HP-jev tiskalnik, ki ste ga kupili leta 2007, jih pri nas zagotovo dobite. Ali pa za Lexmarkov tiskalnik, ki ste ga kupili leta 2002 – tudi za tega imamo kartuše. Canonov brizgalni tiskalnik? Seveda imamo...pravzaprav vse, kar se navezuje na kartuše ali potrebščine za tiskanje bo dostavljeno direktno na vaš naslov.

Kaj je zbiralnik odpadnega tonerja?

                                 Zbiralniki odpadnega tonerja izgledajo tako, kot ta Canonov na sliki.

Čeprav zbiralnik odpadnega tonerja ne potrebujete v vsakem tiskalniku, pa služi pomembnemu namenu v večini laserskih tiskalnikih. Kakor o zavornih ploščicah na avtu, se tudi o zbiralnikih odpadnega papirja ne govori zelo pogosto, vendar zagotovo povzročijo težave, če nehajo delovati.
Dejstvo je, da se uporabi vsak majhen delček prahu za ustvarjanje končnega izdelka. Prah gre iz tonerja in se prilepi na valj, ki je znan tudi kot razvijalni boben. Ta boben je nabit tako, da privlači prah in tako se združita. Boben kroži tako dolgo, dokler se ne sreča s papirjem, ki ima še večji naboj, ki privlači prah iz bobna in ga poveže z vlakni na papirju.
Kakorkoli, dodatni delci prahu iz tonerja nadaljujejo z vrtenjem v razvijalnem bobnu. Če ne bi bilo zbiralnika odpadnega tonerja, bi prah iz tonerja najverjetneje prosto padel v stroj, ustvaril bi zmešnjavo in vprašljiva bi bila celo kvaliteta nadaljnjega tiskanja. Zbiralnik odpadnega papirja tako ulovi prah, ki je načeloma že uporabljen, ni pa bil nanešen na papir. Ne glede na to, ali je tiskalnik črno-bel ali barven, se uporabi le en zbiralnik odpadnega papirja. Tisti, ki se sprašujete, zakaj ni zbiralnik že vključen, kot del tiskalnika, naj povemo, da ima veliko modelov daljše tonerje, ki so dvodelni, z delom, ki drži prah iz tonerja in preddelkom, ki lovi presežek prahu.
Modeli, ki zahtevajo zbiralnik odpadnega prahu imajo tudi senzor, ki sporoči tiskalniku, kdaj je posoda polna. Nekaterim enotam se na LCD zaslonu pokaže sporočilo z Error znakom, medtem ko nekatere uporabljajo sistem LED luči, ki zahtevajo, da uporabnik pogleda v navodila, da ugotovi, kakšen je problem.

                           

                             Brez zbiralnika odpadnega prahu, bi delci prahu iz tonerja začeli prekrivati notranjost tiskalnika


Ko boste odstranjevali poln zbiralnik, naredite to pazljivo in počasi, da ne bi dobili prahu na oblačila ali kožo. Ko boste zbiralnik odstranili, je pomembno, da odprtine zaprete s čepi, ki so pritrjeni na zunanjo stran zbiralnika. Če boste ta korak izpustili, Vam lahko zagotovim, da bo sledil pravi nered.
Priporočljivo je, da zamenjate zbiralnik s praznim, ko je stari poln. Nekateri bi morda trdili, da se lahko vsak zbiralnik uporabi za več kot eno polnitev, če zbiralnik dobro očistimo. Glede na to, kako dolgo posamezen zbiralnik zdrži in kako poceni je nov, je seveda bolje, da ga kar zamenjate. Kako bomo odvrgli takšen zbiralnik pa je že drugo vprašanje, ker imajo na različnih območjih različna pravila za odlaganje takšnih odpadkov. Najbolje je, da se obrnete na vašo lokalno službo, ki ureja odvoze odpadkov in jih povprašate, kako je to urejeno.
Zbiralnik za odpadni toner je bistven del večine laserskih tiskalnikov, večina uporabnikov se sploh ne bo potrebovala obremenjevati z vzdrževanjem tega dela. Zbiralnik bo namreč potrebno v celotni življenjski dobi tiskalnika menjati le enkrat, če sploh.

Tiskanje na tkanine


Vsi radi izražamo našo individualnost z oblačili, ki jih nosimo in ena izmed najhitrejših in najmanj dragih možnosti, da ustvarite edinstvena in originalna oblačila je, da uporabite navaden brizgalni tiskalnik. Tehnike, ki vam jih bomo predstavili, delujejo idealno za izdelavo čisto specialne osebne majice, vendar lahko enak vzorec uporabite tudi za dekoracijo ostalih oblačil.
Obstaja nekaj tehnik, ki se jih pogosto uporablja za tiskanje vzorcev na tkanino: metoda s ''freezer'' papirjem (papir, ki je z ene strani plastificiran) in uporaba posebnega papirja (t.i. preslikač). Ugotovili smo, da je druga metoda bolj zanesljiva in rezultati na slikah so bolj obstojni, na kar se bomo tudi mi osredotočali. Vendar bomo vseeno na kratko predstavili tudi metodo s ''freezer'' papirjem za tiste, ki jo želite preizkusiti.
Katerokoli metodo že izberete, boste potrebovali vzorec. Uporabite lahko kakšen grafični program, da izdelate vzorec. Če nimate potrebne programske opreme, si lahko na tej povezavi (http://www.inktechnologies.com/blog/eight-great-resources-for-web-art/)  ogledate programe.

Metoda  s ''freezer'' papirjem

S to metodo lahko tiskate direktno na tkanino, brez da bi uporabljali kakšen prenosni medij. Sliši se super, vendar pa kartuše v vašem tiskalniku niso namenjene tiskanju na tkanino in prav tako niso vodoodporne, tako da če boste uporabili to metodo, bodo verjetno vaši tiski počasi zbledeli, ko jih boste prali.
Težava pri direktnem tiskanju je, da ni dovolj trdno, da bi obdržalo obliko in gre direktno skozi tiskalnik. Lahko se zvije in nagrmadi na kup. Verjetno vam je poznano, kako zoprn je zastoj papirja v tiskalniku; zastoj tkanine je še hujši. **Freezer** papir, ki se uporablja v kuhinji je tanek papir, na eni strani namazan z voskom. Ko se stran, ki je namazana z voskom stisne na tkanino z vročim likalnikom se bo prilepil na površino. Izdelana tkanina dobi svojo obliko, ko gre skozi tiskalnik. Ko zaključite, lahko odstranite papir z nalepko.

Večina ljudi nima tiskalnikov v velikosti majic, da bi lahko tiskali. Tako bodo morali odrezati del tkanine, da bo ustrezala. Nato bo potrebno našiti ali prilepiti vzorec na oblačilo. To je odlično, če želite tiskati manjše dekorativne elemente, ni pa dobro, če želite prekriti celotno sprednjo stran oblačila.

Uporaba prenosnega papirja

To je najbolj neposredna metoda in vzorci so bolj obstojni kot pa pri prejšnji metodi.

Potrebujete:
- navadno majico (s kratkimi ali dolgimi rokavi)
- preslikač (poseben papir, velikosti A4 ali A3)
- likalnik in trdo podlago za likanje
- brizgalni tiskalnik
- načrt oz. vzorec

Stvar, na katero ne smete pozabiti je, da obstajajo različni tipi preslikačev, ki se razlikuje glede na to, katero barvo tkanine boste izbrali. Svetle tkanine in temne tkanine potrebujejo različne preslikače. Pri svetlih tkaninah se za ozadje uporabljajo svetle barve. Medtem pa mora pri temnih tkaninah preslikač prav tako prenesti svetlo ozadje (saj tiskalniki ne tiskajo belo).

1. Ustvarite svoj vzorec. Če vaš vzorec ni simetričen ali vsebuje tekst, ga boste morali obrniti tako, da boste tiskali zrcalno sliko, saj bo drugače vzorec ali pisava obrnjena.
2. Natisnite vzorec, kot bi natisnili katerikoli dokument.
3. Izrežite tisti del preslikača, ki vsebuje vzorec.
4. Položite oblačilo na trdo podlago, lahko tudi na rezalno desko, ki jo prekrijete s kuhinjsko krpo ali blazino, vendar ne na desko za likanje.
5. Položite preslikač z vzorcem navzdol, na oblačilo.
6. Nastavite temperaturo likalnika do najvišje temperature, vendar se prepričajte, da boste izklopili paro. Prav tako ne škropite tkanine ali papirja – da ne boste uničili vzorca.
7. Polikajte po zgornjem delu preslikača, prepričajte se, da boste pokrili celoten papir večkrat in pazite, da vam likalnik ne zdrsne.
8. Pustite oblačilo, da se ohladi.
9. Previdno odstranite zadnjo stran preslikača.

In voila...imate svojo lastno in edinstveno majico.

Vzorci, ki jih natisnete doma niso tako trdni, kot tisti, ki jih kupite v trgovini, zato jih vedno operite obrnjene navznoter pri nizki temperaturi in se izogibajte likanju dela, kjer je natisnjen vzorec.