Do -15 % na kartuše in brezplačna dostava za tonerje! 📯 -> ! IZKORISTITE
Telefonska naročila: 02 620 08 80 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plačila   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    za izdelke v posebni ponudbi!
X
RSS

Blog posts of '2013' 'julij'

3D tiskalnik: Gospodinjski aparat, ki ga v 21. stoletju morate imeti

              Printbot na kuhinjskem pultu ustanovitelja Jima Wilsona (The New York Times)

''Draga, ali kava že vre?''
''Ne, aparat je pokvarjen.''
''No, lahko prižgeš P-bota in narediš novega? Jaz še ne morem odpreti oči...''
''Samo, če obljubiš, da boš odnesel smeti!''

Kako daleč smo od tega, da se bo takšen pogovor odvijal v povprečnem ameriškem gospodinjstvu?
Še vedno daleč, vendar ga že lahko vidimo na obzorju:
Max Lobovsky, eden izmed ustvarjalcev Form 1, namiznega 3D tiskalnika, kateri ima izjemno tako konstrukcijo kot kvaliteto tiskanja, je povedal, da je 3D tiskalnik za uporabo doma v protozojski evolucijski fazi. ''Bistvo ni samo v tehnologiji ali zmanjševanju stroškov'' pravi Mr. Lobovsky. ''Te naprave morajo biti enostavne za uporabo doma. Mislim, da vse te stvari danes manjkajo.''
Predstavljajte si. Predstavljajte si, da na zaslonu na dotik vašega 3D namiznem tiskalnika iščete v aplikacji za oblikovanje model ''Kavni avtomat'', pritisnete ''Naprej'' na vašem tiskalniku in '''voila''!
Le nekaj minut kasneje že imate svoj kavni avtomat in lahko skuhate filtrirano kavo. Sliši se smešno, kajne?
Na Thingiverse smo preko iskalnika poskusili najti ''3D kavni avtomat'' in ugotovili, da ta še ne obstaja. Smo pa našli načrt za kavno merico.

Če povemo drugače, resnično je le še vprašanje časa, preden bomo resnično lahko natisnili delovne verzije gospodinjskih pripomočkov in stvari, ki sodijo na kuhinjski pult.

Časnik Times je v svojem članku napisal zgodbo o še enem uspešnem začetku, Printrbot. Kar je resnično zanimivo glede Printrbota je to, da je to škatla v enem, ''naredi si sam'' 3D tiskalnik, mlajša različica, ki se prodaja le za 399 USD. Komplet sestavlja: ''Vsa strojna oprema, les, elektronika, palice in motorji, ki so potrebni za izdelavo Printrbota ml., kot tudi 1 lb 1,755 PLA vlakna.'' Mislim, da smo pravkar našli nov projekt...
Torej so namizni 3D tiskalniki resnični, čeprav so trenutno vredni par tisočakov. Printrbot vam bo prodal komplet, s katerim si lahko izdelate lastnega za 400 USD in hitro rastoča populacija navdušencev že načrtuje in prenaša brezplačne načrte za tiskanje resničnih stvari na brezplačne spletne strani.




                ''Dragi! Natisni mi nov komplet ključev...nikjer ne najdem svojih!''

Kvaliteten proces obnavljanja tonerjev

Obnavljanje tonerjev je poseben proces, ki zahteva mnogo korakov, da dosežemo kvalitetni ''originalni OEM'' proizvod. Za razliko od  metode vrtanja in polnjenja, ki jo uporablja mnogo proizvajalcev, prihajajo naše obnovljene kartuše le od proizvajalcev, ki uporabljajo zelo stroge standarde kakovosti.


Tukaj je predogled procesa obnavljanja tonerjev visoke kakovosti:

1. Sortiranje in razvrščanje

Vsi prejeti tonerji se strogo pregledajo in se razvrstijo glede na model, barvo in raven kvalitete, preden se jih dostavi na proizvodno linijo. Uporabijo se le visoko kvalitetni tonerji tako, da je zagotovljena optimalna kakovost.

2. Pregled prejetih surovin

Vse komponente tonerjev se pregledajo. Boben, rezila, PCR, valjčki, itd se testirajo pod strogimi standardi, preden dosežejo proizvodnjo.

3. Razstaviti in očistiti

Prazne tonerje previdno razstavijo s posebnimi orodji in jih temeljito očistijo.

4. Avtomatsko polnjenje prahu v toner

Z uporabo avtomatskega polnilnega stroja je vsak toner natančno napolnjen s prahom. Polnjenje se izvaja v okolju, kjer se kontrolirata primerna temperatura in vlažnost. Tonerji se napolnijo do točno določene teže, da se zagotovi najboljši nanos na stran in uspešnost tiskanja.

5. Tesnjenje tonerjev

Nekateri tonerji imajo možnost, da se lahko zatesnijo. Uporaba visokokvalitetnega procesa tesnjenja zagotavlja vodoodpornost tonerjev, kar zagotavlja kupcem lažje vstavljanje. Veliko proizvajalcev reže robove ali jih ne zatesni primerno, rezultat tega je puščanje tonerja in dovajanje zraka v toner, kar oslabi ogrodje.

6. Sestavljanje tonerja

Kvalificirani tehniki sestavijo tonerje iz komponent najboljše kvalitete proizvajalcev z ISO standardom kakovosti. Proces sestavljanja vključuje inštaliranje bobna, rezila, PCR, razvijalno enoto in vse ostale potrebne dele.

7. Testiranje tonerjev

Vsi tonerji so 100% testirani, glede na industrijske standarde tiskanja, da zagotovijo potrebno učinkovitost in kvaliteto. Ugledni proizvajalci preko tretjih izvajalcev testirajo in certificirajo njihove produkte, kot npr. STMC in Inštitut za tehnologijo Rochester.

8. Končni pregled, čiščenje in zaloga

Vse kartuše in tonerji so pregledani, očiščeni in počakajo na zalogi v skladiščih 2-4 dni, da se zadosti ustreznim strogim standardom kvalitete še pred pakiranjem.

9. Pakiranje

Vse kartuše in tonerje se preveri dvakrat. Preverja se teža, če so čipi na kartušah, če so čiste, spolirane, zatesnjene in v statično zaprtih vrečkah. V embalaži so celotna navodila in informacije o garanciji.

10. Kontrola kvalitete

Vsi tonerji so 100% testirani na proizvodnih linijah, 3% jih je naključno pregledanih pred pakiranjem, 2% jih je pregledanih naključno pred izdobavo.


Ugledne proizvodne stavbe so podprte z napredno tehnologijo in profesionalnimi inženirji in tehniki. Stroga kontrola kvalitete je uvedena v celotnem proizvodnem procesu, vključujoč raziskave in razvoj, inženiring izdelka, izdelava prototipov, sestavljanje in dostava. Tako se zagotavlja kvaliteta naših izdelkov na najvišjem nivoju. Vsak korak v proizvodnem procesu se spremlja preko višjih inženirjev kontrole kakovosti. 
Ugledni proizvajalci tonerjev, kot ti, ki jih uporabljamo v prodaji na naši spletni strani so stestirani, preizkušeni in certificirani po vseh spodaj navedenih standardih, ki zagotovljajo, da proizvodi dosežejo ali morda celo presežejo specifikacije originalnih proizvajalcev tonerjev.
Certifikat ISO 9001
Certifikat ISO 14001
Certifikat STMC
Certifikat IECQ
Inštitut za tehnologijo Rochester

S tem, da so naši viri dobave proizvajalci, ki uporabljajo zgornje standarde, vam lahko zagotavljamo kvaliteto vseh obnovljenih kartuš in tonerjev. Lahko ste pomirjeni, saj zagotavljamo produkte visoke kvalitete za vse kupce, pa tudi prihranek pri nakupu.

Časopis Wall Street Journal in vključevanja 3D tiskanja

Londonski arhitekt Daniel Widrig je v sodelovanju z modno oblikovalko Herpen in digitalnim proizvajalcem MGX by Materialise skreiral kolekcijo digitalno natisnjenih oblačil (dezeen.com)


In ko se takšen časopis, kot je Wall Street Journal ujame na 3D tiskanje, takrat lahko vemo, da je tudi uradno prišel čas.

Nehajmo govoričiti in raje poiščimo rezultate ''3D tiskanje'' na spletni strani WSJ.com, katera nam je izdala, da so se ljubiteljsko že ukvarjali s to vsebino. Vendar so šele pred kratkim začutili, da je pravi čas, da objavijo tudi na svoji Facebook strani članek s fotografijo in naslovom ''Tiskanje prihodnosti''.
Naj bo dovolj, če rečemo, da so pristopili na drugačen način, kot je tipično za njihove članke, kot je npr. ''Zapiski cestnega vedenja ''.
Dejstvo je, da ima Journal zelo drugačne, morda celo bolj ''mainstream'' bralce kot TechCrunch ali Mashable ali ostale bolj tehnične strani, mnoge od teh smo tudi citirali v naših objavah o 3D tiskanju. To večinsko publiko morajo proizvajalci 3D tiskalnikov doseči, če želijo da bo posel cvetel.

Ena stvar je, da imajo otroci v Silicon Alley klonirnik na njihovi mizi v petem nadstropju avantgardne pisarne. Čisto drugače pa je, da vzame takšen klonirnik upravitelj nadstropja na Morgan Stanleyu za v svojo dnevno sobo.
Popolnoma smo navdušeni nad tem neizogibnim scenarijem. Vi niste? Samo pomislite za sekundo. Se lahko vidite doma, noge na mizi, kako gledate Lena... errr, Falon kako pove nekaj šal na ''Late Night'', ponesreči brcnete daljinec na trda lesena tla, kjer se razbije na dele, vi pa poiščete ''Thingiverse'', daste načrt na ''Makerbot'', ponatisnete daljinec in nastavite jakost tako, da ostane še dovolj časa, da Jimmy dokonča svoj monolog?

Je to resnično lahko prihodnost?

Hisoka Yuasa, 4, s čokoladno lizalko s skenirano lastno podobo, ki so jo pripravili na delavnici za valentinovo v KS laboratoriju v Tokiu. (vir: JapanToday.com)