OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

4 nasveti za tiskanje kvalitetnih fotografij

Natisnite fotografije kar doma in skozi poletje ustvarite čisto svoj album.

Poletna sezona je idealna, da se začnete ukvarjati z novimi konjički in aktivnostmi, ki ste jih želeli preizkusiti, pa enostavno niste našli časa. Imate nekaj prostih trenutkov na poletnih počitnicah ali iščete aktivnost, s katero boste zabavali otroke po prihodu iz šole. Morda pa samo iščete sproščujoč konjiček, ki vas bo kratkočasil v dolgih sončnih popoldnevih. Ustvarjanje lastnega albuma z nalepljenimi fotografijami je tako prava aktivnost za vas.

Poletje pa ni idealen čas samo zaradi tega, ker so dnevi dolgi, ampak lahko v teh lepih sončnih dneh tudi fotografirate neskončno število aktivnosti, ki se dogajajo okrog vas. Ovekovečite lahko poletni družinski piknik, košarkarsko tekmo vašega otroka, popoldneve na bazenu s prijatelji, poroko družinskega člana in še veliko več. Dokler imate fotoaparat in oko za nepozabne trenutke, lahko izdelate enkraten album.

Da boste resnično ohranili vse te spomine za prihajajoča leta in preprečili, da bi fotografije zbledele, je potrebno slediti pravim korakom, ki pomagajo, da natisnete dolgo obstojne, visoko kvalitetne fotografije. Da vam pomagamo začeti, je tukaj nekaj nasvetov, kako tiskati, da boste uspešno ustvarjali in zbirali fotografije.

1. Izberite ustrezen tiskalnik

Preden boste začeli s tiskanjem na stotine izbranih fotografij, se prepričajte, da imate tiskalnik, ki bo kos temu izzivu. Če želite slike, ki  bodo dolgo obstojne (40 ali še več let) je najbolje, da uporabite barvne brizgalne tiskalnike (InkJet). Takšne fotografije čez čas ne bodo zbledele, slike bodo jasne in ostre.

2. Nastavitve naj bodo v visoki ločljivosti

Pri tiskanju fotografij morate biti pozorni na kvaliteto ločljivosti. Višja kot je ločljivost, boljša bo natisnjena fotografija. Pri digitalnih fotografijah lahko v posebnem programu za urejanje fotografij urejate ločljivost pik na fotografiji (DPI - Dots Per Inch). Višje kot je število pik, bolj bo slika ostra. Najboljša izbira DPI bi bila med 175 in 300.

3. Shranite sliko v pravem formatu

Ko zaključite z urejanjem fotografije, shranite datoteko kot .TIFF ali .PNG. Razlog je ta, da so TIFF in PNG datoteke zelo visoko kvalitetne in zaradi tega bodo fotografije bolj bogatih barv. Če shranite fotografije v slabši ločljivosti (kar ponavadi računalnik že samodejno shrani) lahko to še slabše vpliva na barve na fotografijah.

4. Uporaba visoko kvalitetnega papirja

Uporaba kvalitetnega tiskalnika in kartuš je brez pomena, če ne uporabljate tudi zadosti dobrega papirja. Za ostrino vaših fotografij je zato potrebno izbrati debelejši foto papir, ki tudi obstoji bolj dolgo. Nekateri se raje odločijo tudi za izbiro matt papirja, saj tako preprečijo, da bi se fotografije ob stiku lepile skupaj. Seveda pa je izbira vrste papirja predvsem odvisna od vas.

Imate tudi sami kakšne ideje, kako izdelati fotografije? Vaših predlogov in komentarjev bomo veseli. Ob izdelovanju lastnih fotografij pa vam želimo obilo veselja v teh toplih junijskih dneh.

Oddajte svoj komentar