OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Ali bo 3D tiskanje podžgalo ponarejanje umetnin in nakita?


             S 3D tehniko natisnjena zapestnica izdelovalke Alissia Melka – Teichroew na Freedom of Creation. 


Ali morda še boljše vprašanje...ali sonce vzhaja vsak dan?
Torej, to je vprašanje, ki so si ga pri ''Mashable zastavili danes. Morda bolj prijetno vprašanje od zadnjega, katero je bilo v zvezi s 3D tiskanjem in z bolj enostavnim odgovorom.
Na kratko, odgovor je da; 3D tiskanje bo nedvomno vodilo do vseh vrst ponarejanj, ne samo ponaredkov umetnin in nakita.
Shapeway-ev predstavnik je povedal:
''Zgodilo se bo....čeprav upamo, da se ne bo.'' je povedala Elisa Richardson, predstavnica na Shapeway, katera je nosila s 3D tehniko natisnjeno srebrno zapestnico na desnem zapestju. Richardsova je razložila, da podjetje prepoveduje ponarejanje, prav tako prepoveduje tiskanje delov strelnega orožja. Povedala je, da so kupci ponavadi navdušenci, ki večinoma tiskajo svoje lastne načrte.

Naš poudarek

Mislimo, da je to že zaključeno. Če se lahko služi denar na nezakonit način s 3D tiskanjem, se vsekakor bo. Nobene poti ni, da bi oblikovalcem preprečili, da ne bi oblikovali ali jih držali stran od kriminalnega početja. Elisa že ve: zgodilo se bo.
Pa je to res takšno presenečenje? Ne moremo zagotovo reči, da je. Najmanj trikrat smo že izpostavili in objavili bolj preprosti kriminal, ki vključuje krajo črnil in tonerjev za prepovedano preprodajo in o milijonih, ki so jih iztržili zaradi tega.

Lahko verjamete da, če se bo dalo ponarediti nakit iz diamantov ali platine s 3D tiskanjem in ga bo možno prodati za tisočkrat več denarja kot toner, so prevaranti že na delu in načrtujejo.
Kakor pri vseh ostalih stvareh v življenju, bo tudi tukaj potrebna velika mera pazljivosti. Seveda bo FBI ustanovil ''Urad za preiskovanje 3D tiskanja'', ki bo preiskoval tovrstna kriminalna dejanja, vendar so ponavadi vedno vsaj en korak zadaj pred storilci.

Torej, če boste opazili, kako iz prtljažnikov kombijev prodajajo platinaste zapestnice po polovičnih cenah, bo najbolje, da kar pustite denarnico na svojem mestu.

Oddajte svoj komentar