OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Bi zaradi tega reciklirali kartuše?

Ta članek ni v nobenem primeru mišljen, da bi podcenjevali tiste, ki ne reciklirajo. Osebno pa mislim, da bi mnogo tistih, ki ne reciklirajo, začeli s tem, če bi se zgodilo naslednje:

- če bi bilo bolj jasno opredeljeno, kaj vse se lahko reciklira
- če bi bilo jasno, kako se lahko reciklira 
- če bi bilo recikliranje enostavno

Podjetje iz Kalifornije se že spopada s tem problemom. Iznašli so majhno pametno napravo ''ecoATM'', ki omogoča  zelo enostavno recikliranje aparatov, kot so iPod, iPad in Kindles brez pretiranih problemov. To podjetje se trudi narediti spremembe. Statistika govori, da le 10% rabljenih telefonov in ostalih podobnih elektronskih naprav dobi v nekem smislu še eno življenje. Trudijo se rešiti naše največje pomisleke glede transparentnosti  in enostavnosti recikliranja.

Kako deluje?

Ne bi si mogli želeti bolj enostavnega načina. Vsak ''ecoATM'' ima reciklirno postajo, ki lahko elektronsko in vizualno preveri skoraj vsako elektronsko napravo, za katero potem najde najboljšo razpoložljivo ceno iz svetovnega drugorazrednega trga.
Stranka, ki reciklira napravo vstavi le-to napravo, zanjo lahko takoj dobi gotovino ali dobropis v trgovini, če je naprava znotraj določene trgovine.

Kako dobro bi to bilo za kartuše in tonerje za tiskalnike?

Ta naprava bi bila enkratni dodatek za tretji trg. Strankam bi ne le omogočala, da odvržejo uporabljene ali neželene kartuše, ampak bi še tu in tam dobili denar za to. To bi zagotovo vodilo v povečanje porabe kartuš.
S sposobnostjo te naprave, da ugotovi kvaliteto in stanje kartuše ter, da razlikuje med različnimi modeli kartuš, bi stranka videla, kaj se reciklira in kaj ne. Prav tako bi bila stranki znana tudi vrednost. Tukaj je upanje.

Oddajte svoj komentar