OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Izboljšanje produktivnosti v podjetju od zgoraj navzdol

Nasveti za vse direktorje, zaposlene oziroma za vse, ki ste nadrejeni. Mislite, da ima produktivnost zaposlenih še prostor za rast? Najverjetneje bo odgovor da. Ponavadi je še vedno dovolj prostora za večjo produktivnost.

Pa ste morda že dognali, da za delovno produktivnost niso odgovorni samo vaši zaposleni? Najverjetneje to veste, saj drugače ne bi bili na vodilnem mestu. Vzemite si malo časa in poglejte naše napotke, ki vam bodo pomagali izboljšati produktivnost, začenjamo od zgoraj navzdol.

Zelo pomembno je, da ste sami dober vzgled, vendar je v ozadju še veliko več, kot le to.

Prednostne naloge in cilji

Dobro upravljanje s časom je ključnega pomena. Določite prednostne naloge tako, da vaši zaposleni točno vedo, katere naloge so na dnevnem redu in se lahko temu tudi posvetijo. Morda greste še korak naprej in naredite seznam nalog, ki so prednostne in najbolj pomembne ter tako zagotovite, da bodo te naloge opravljene najprej. Če malo prebrskate Google Tasks, ki ponuja nekaj zanimivih orodij, s katerimi lahko naloge delite z vašimi zaposlenimi. Ta orodja so vedno na razpolago in tako so naloge vedno vidne, tudi če nadrejenega ni v pisarni. Poleg tega bo zagotovo dober občutek, ko boste lahko iz seznama prečrtali vse dokončane naloge.

Naslednji ključ do večje motivacije zaposlenih je, da se določijo uresničljivi cilji. Da določite ciljem skrajni rok je prav tako en način motivacije. Nekatere naloge bodo morda zahtevale en dan, nekatere več, da bodo dokončane. Z dolgoročnimi cilji bodo imeli vaši zaposleni še več motivacije, saj bodo vedeli, da se da cilje uresničiti na določen rok.

Odmori in motnje

Redni odmori in nekaj časa stran od računalnika lahko izboljša produktivnost bolj, kot si predstavljate. Le da naredite nekaj korakov, da greste po vodo in cirkulacija se bo izboljšala, spočili si boste oči in prav tako boste med sodelavci spodbujali boljše vzdušje, če boste vaše občutke gojili. Ko se boste vrnili k nalogam spočiti in z zbranimi mislimi, boste naloge tudi lažje in hitreje opravili.

Za strani različnih socialnih medijev lahko porabite 12.2 bilijona ur na delovnem mestu, gledano na kolektivni ravni. Ko preverite elektronsko sporočilo ali na hitro pogledate na internet vzame to precej vašega delovnega časa - povprečno vsak zaposleni pogleda na internet ali preveri svoj elektronski naslov vsakih 5 minut. Raje se odjavite! Določite si čas, ko boste pregledovali vašo pošto, internet in tako vas ne bo zaneslo med opravljanjem nalog in ne boste zapravljali delovnega časa.

Dober delovodja in direktor naj bo dober zgled za ostale. Če se vseh teh nasvetov sami že držite, nam morda lahko zaupate, kakšne so še vaše ostale metode, da povečate produktivnost?

Oddajte svoj komentar