OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Kaj je zbiralnik odpadnega tonerja?

                                 Zbiralniki odpadnega tonerja izgledajo tako, kot ta Canonov na sliki.

Čeprav zbiralnik odpadnega tonerja ne potrebujete v vsakem tiskalniku, pa služi pomembnemu namenu v večini laserskih tiskalnikih. Kakor o zavornih ploščicah na avtu, se tudi o zbiralnikih odpadnega papirja ne govori zelo pogosto, vendar zagotovo povzročijo težave, če nehajo delovati.
Dejstvo je, da se uporabi vsak majhen delček prahu za ustvarjanje končnega izdelka. Prah gre iz tonerja in se prilepi na valj, ki je znan tudi kot razvijalni boben. Ta boben je nabit tako, da privlači prah in tako se združita. Boben kroži tako dolgo, dokler se ne sreča s papirjem, ki ima še večji naboj, ki privlači prah iz bobna in ga poveže z vlakni na papirju.
Kakorkoli, dodatni delci prahu iz tonerja nadaljujejo z vrtenjem v razvijalnem bobnu. Če ne bi bilo zbiralnika odpadnega tonerja, bi prah iz tonerja najverjetneje prosto padel v stroj, ustvaril bi zmešnjavo in vprašljiva bi bila celo kvaliteta nadaljnjega tiskanja. Zbiralnik odpadnega papirja tako ulovi prah, ki je načeloma že uporabljen, ni pa bil nanešen na papir. Ne glede na to, ali je tiskalnik črno-bel ali barven, se uporabi le en zbiralnik odpadnega papirja. Tisti, ki se sprašujete, zakaj ni zbiralnik že vključen, kot del tiskalnika, naj povemo, da ima veliko modelov daljše tonerje, ki so dvodelni, z delom, ki drži prah iz tonerja in preddelkom, ki lovi presežek prahu.
Modeli, ki zahtevajo zbiralnik odpadnega prahu imajo tudi senzor, ki sporoči tiskalniku, kdaj je posoda polna. Nekaterim enotam se na LCD zaslonu pokaže sporočilo z Error znakom, medtem ko nekatere uporabljajo sistem LED luči, ki zahtevajo, da uporabnik pogleda v navodila, da ugotovi, kakšen je problem.

                           

                             Brez zbiralnika odpadnega prahu, bi delci prahu iz tonerja začeli prekrivati notranjost tiskalnika


Ko boste odstranjevali poln zbiralnik, naredite to pazljivo in počasi, da ne bi dobili prahu na oblačila ali kožo. Ko boste zbiralnik odstranili, je pomembno, da odprtine zaprete s čepi, ki so pritrjeni na zunanjo stran zbiralnika. Če boste ta korak izpustili, Vam lahko zagotovim, da bo sledil pravi nered.
Priporočljivo je, da zamenjate zbiralnik s praznim, ko je stari poln. Nekateri bi morda trdili, da se lahko vsak zbiralnik uporabi za več kot eno polnitev, če zbiralnik dobro očistimo. Glede na to, kako dolgo posamezen zbiralnik zdrži in kako poceni je nov, je seveda bolje, da ga kar zamenjate. Kako bomo odvrgli takšen zbiralnik pa je že drugo vprašanje, ker imajo na različnih območjih različna pravila za odlaganje takšnih odpadkov. Najbolje je, da se obrnete na vašo lokalno službo, ki ureja odvoze odpadkov in jih povprašate, kako je to urejeno.
Zbiralnik za odpadni toner je bistven del večine laserskih tiskalnikov, večina uporabnikov se sploh ne bo potrebovala obremenjevati z vzdrževanjem tega dela. Zbiralnik bo namreč potrebno v celotni življenjski dobi tiskalnika menjati le enkrat, če sploh.

Oddajte svoj komentar