OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Kako delujejo termični tiskalniki

Standardni tiskalniki so nujni v večini pisarn, ne glede na naravo posla, s katero se ukvarjate. Obstaja pa tudi nekaj posebnih situacij, ki zahtevajo termični tiskalnik, ki je dovolj majhen, da ga lahko nosimo v roki. Nekateri primeri delovnega okolja, v katerem redno uporabljajo termične tiskalnike so bencinske postaje, kioski, loterije, prav vsako podjetje, kjer imajo blagajne ali POS terminale ter skladišča, ki tiskajo nalepke.

Ti stroji niso enaki kot termični brizgalni tiskalniki. Če imate termični tiskalnik in kupite kartušo za navaden brizgalni tiskalnik, je v termični tiskalnik gotovo ne morete vstaviti.
Obstajajo štiri ključne komponente te naprave, vse od teh morajo pravilno delovati, da natisnejo primerne nalepke ali račune. Krmilnik, ki je vgrajen v računalniški sistem, nadzira celotno delovanje termičnega tiskalnika. Večina tiskalnikov ima nadzorno ploščo. Ploščica je v bistvu valjčni sistem, ki je narejen iz gume in krmi papir skozi enoto. Papir, ki je občutljiv na toploto je ponavadi na roli zato, da se izognemo potrebi po pladnju za papir. Termična glava je komponenta, ki tvori toploto in pravzaprav tiska na papir. Posebna vzmet, ki pritiska na termično glavo pa prisili stik med papirjem in glavo.
Podoba je poslana na termični tiskalnik, termična glava selektivno greje posebna področja papirja, ki prehaja skozi, ki potem počrni. Obstajajo tudi dvobarvni termični tiskalniki, ki lahko natisnejo črno in še eno barvo, ki je ponavadi vedno rdeča. To se ustvari z uporabo dveh različnih toplotnih temperatur.

Torej, kateri delovni pogoji ponavadi zahtevajo termični tiskalnik?

Trgovine z živili, transportna podjetja in zdravstvena oskrba, če jih naštejemo le nekaj. V trgovinah z živili, oziroma kar v vsaki trgovini, kjer nakupujemo se uporablja termične tiskalnike za tiskanje računov. Če začnemo naštevati različne vrste transportnih poti – letalski promet, železniški promet -  se termični tiskalniki uporabljajo za tiskanje letalskih kart ter za tiskanje računov, če na letalu kupite kakšen prigrizek. Prav tako v večini uporabljajo te tiskalnike v medicinski panogi – od tiskanja receptov za zdravila, ultrazvokov, saj je tiskanje z njimi znano po jasnem izpisu, kar je za to panogo bistvenega pomena. Še posebej v bolnišnicah, kjer je vsakodnevno veliko dela je to pomembno, saj so dokumenti natisnjeni s termičnim tiskalnikom veliko bolj obstojni kot standardni tisk.

Oddajte svoj komentar