OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Kako menjati kartuše

Naročili ste nove kartuše za vaš tiskalnik, jih prinesli domov in vzeli iz škatle...toda, kako jih sedaj namestiti v tiskalnik?

Najbolj zapletena stvar je ta, da je proces menjave pri vsakem tiskalniku drugačen. Strnili smo nekaj splošnih nasvetov, kako vstaviti kartuše v tiskalnik ter napotke, kako priti do bolj podrobnih navodil za vaš tiskalnik.

Preverite znamko in model vašega tiskalnika

Prvi korak je prepoznati znamko in model tiskalnika. Za primer dajemo modela ''HP Officejet 5610'' ali ''Dell 1110''. Ponavadi najdete to zelo hitro, ker sta tako proizvajalec kot model tiskalnika na sprednji strani tiskalnika. Če imate težave s tem, preverite še na zadnji strani tiskalnika, kjer bi morala biti nalepka s podatki o tiskalniku.

Preverite navodila za vaš tiskalnik

Če imate še vedno navodila za vaš tiskalnik, potem poglejte v del, kjer je opisan postopek menjave kartuša za vaš tiskalnik ali poglavje ''Vzdrževanje'' za pomoč. Na žalost pa se navodila hitro izgubijo, zato verjetno sedaj tudi prebirate ta zapis. Ne skrbite, obstajajo tudi druge metode.

Poskusite z iskanjem in pomočjo preko spleta

Včasih je najhitrejša pot, da najdete pomoč, uporaba spletnega iskalnika Google ali katerega drugega, ki se vam zdi bolj priročen. V primeru, da je vaš tiskalnik HP Officejet 6500. Poskusite z izbiro besedila ''menjava kartuš za HP Officejet 6500'', brez navednic. V tem primeru vas bo najverjetneje prvi izpis napotil na stran proizvajalca, kjer boste lahko našli specifična navodila ali celo video. Prav tako lahko preverite na spletni strani, kjer lahko najdete kakšen video, ki prikazuje menjavo - npr. YouTube.

Poiščite natančna navodila na spletu

Glavni proizvajalci tiskalnikov imajo skoraj vsa navodila za uporabo in vzdrževanje tiskalnikov kar na svojih spletnih straneh. Tako lahko enostavno in hitro najdete potrebna navodila za vaš tiskalnik. Včasih so ta navodila obogatena še z dodatnim slikovnim ali video materialom, kar omogoča še hitrejšo menjavo.
Obiščite tehnično podporo na strani proizvajalca vašega tiskalnika, vpišite model vašega tiskalnika. V večini primerov boste našli odsek ''Kako'' ali boste lahko celo naložili digitalna navodila na vaš računalnik. Tako boste pridobili specifična navodila za vaš tiskalnik.

Tukaj je nekaj strani, na katerih boste lahko našli navodila za vaš tiskalnik:

Brother
Canon
Dell
Epson
HP
Lexmark
Xerox

Splošna navodila za namestitev

Če še vedno ne morete najti navodil za namestitev kartuš za svoj tiskalnik, lahko tukaj najdete nekaj splošnih informacij, ki vam lahko pomagajo. Koraki, ki sledijo so ponavadi podobni tudi pri drugih tiskalnikih, morda so si različni v nekaterih podrobnostih.

1. Vtaknite vtikač v vtičnico ter vklopite tiskalnik. Večina brizgalnih tiskalnikov potrebuje elektriko med namestitvijo kartuš, saj le tako lahko normalno dostopate do kartuš.

2. Odprite pokrov tiskalnika, pod katerim so kartuše. Pri večini brizgalnih tiskalnikov je potrebno odpreti sprednji pokrov, marsikateri tiskalnik ima pokrov za odpiranje ob strani. Pri nekaterih modelih bo še potrebno privzdigniti pokrov pri podajalniku papirja, da bo lažje omogočen dostop do kartuš. Prav tako boste morda morali počakati, da bo podajalnik kartuš dostavil kartuše na dostopno mesto, kjer jih boste lahko vzeli iz tiskalnika.

3. Odstranite prazne kartuše iz tiskalnika. Nekateri modeli imajo še zaščito, ki jo je potrebno stisniti skupaj, da lahko izvlečete kartuše. Nekatere imajo manjši ročaj spredaj, ki ga je potrebno potisniti naprej.

4. Pripravite nove kartuše. Večina jih ima zaščitna pokrivala ali zaščitni lepilni trak. Nekateri imajo oboje. Preverite še navodila za odstranitev, ki se lahko nahajajo na škatli ali na nalepkah.

5. Vstavite novo kartušo. Na prazno mesto jo vložite enako, kot je bila prej stara kartuša. Pred tiskanjem še preverite, če so vse kartuše na svojem mestu ter, če so poravnane in pravilno vstavljene.

6. Zaprite pokrov tiskalnika in natisnite testno stran.

Če je vse delovalo, ste sedaj pripravljeni na tiskanje. Če bi se morda pojavile težave, kontaktirajte ponudnika preko telefona ali elektronske pošte, da vam svetujejo in posredujejo navodila. Sedaj veste, kako enostavno lahko zamenjate kartuše. Če pa boste imeli še dodatna vprašanja, pa nam lahko pustite tudi vprašanje v komentarjih in potrudili se bomo ter poiskali odgovore.

Oddajte svoj komentar