OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Kakšna je razlika med kartušo in tonerjem

Toner -  (v angleščini je to toner cartridge) je v bistvu kartuša, ki je namenjena laserskim tiskalnikom. Napolnjena je s prahom, ki je lahko različne barve, glede na model tiskalnika. Za polnjenje je potreben specialen prah. Morda nas lahko zmede, da se uporablja izraz kartuša, čeprav gre za laserski tiskalnik. Vendar ločimo tako, da gre pri brizgalnih tiskalnikih za navadne kartuše, pri laserskih pa za toner kartuše.

Kartuša - je manjša kot toner, vsebuje črnilo in ne prahu. Se ne uporablja za profesionalno tiskanje, temveč bolj za domačo uporabo ali tam, kjer se tiskajo manjše stvari in hitrost tiskanja ni toliko pomembna. Kartuše lahko ponovno napolnimo s polnilnim setom. Načeloma velja, da je tiskanje s kartušami dolgoročno gledano dražje.

Toner (toner kartuša) se uporablja v laserskih tiskalnikih. V tonerju je prah, ki se zapeče na papir s pomočjo laserja. V bistvu se ravno ta prah, ki je shranjen v teh večjih kartušah imenuje toner. Za podjetja so bolj primerni laserski tiskalniki. So dovolj hitri, tisk je intenziven, natisnejo se večje količine strani. Kvaliteta natisnjenih strani zaradi hitrosti tiskanja ne pada.


V gospodinjstvih se bolj malo uporabljajo, že zaradi cene in samega namena uporabe. Prav tako kot kartuše, pa tudi tonerje lahko obnavljamo, pri teh tonerjih kvaliteta tiska ne upada in je primerljiva z originali.

Podjetju, ki mesečno tiska veliko dokumentov bi tako zagotovo svetovali nakup laserskega tiskalnika, saj se tako lahko veliko privarčuje pri stroških nastalih s tiskanjem.
Seveda pa je potrebno ob nakupu laserskega tiskalnika paziti na to, kakšne so cene potrošnega materiala - predvsem tonerjev.
Oddajte svoj komentar