OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Namen izpisa statistične strani

Izpis statistike tiskalnika (včasih tudi stanje izpisov tiskalnika ali testna stran tiskanja) je lahko zelo koristno orodje za pridobivanje informacij o stanju tiskalnika. Ne samo, da nam omogoča s pridobljeno statistiko oceniti stroške, temveč celo lahko ugotovite, katero kartušo/toner je potrebno zamenjati.

Statistika porabe

Glavna stvar, ki jo navadno najdete na strani statistike porabe je podatek o rabi vašega tiskalnika. Ponavadi to vključuje število natisnjenih strani, nato strani, ki so bile natisnjene z določeno kartušo/tonerjem ter druge meritve. Te statistike so nam v pomoč, ko skušamo oceniti, kolikšno je resnično število natisnjenih strani. Pri večfunkcijskih napravah lahko vidite, kolikšno je bilo število skopiranih, skeniranih in natisnjenih strani. To je koristno v primeru, ko se odločamo ali bi moral imeti naš naslednji tiskalnik tudi možnost pošiljanja faksa. Če ugotovite, da je število faksiranih strani zelo nizko, potem to za vas ni ključnega pomena pri izbiri naslednjega tiskalnika.

Napake

Nekateri izpisi statistik vključujejo tudi informacije o določenih napakah, ki so se pojavljale. Vidite lahko število zastojev papirja, koliko je bilo težav pri podajanju papirja in ostalo. Vsi ti podatki vam dajo vpogled v najbolj pogoste težave, s katerimi se naprava srečuje in tako lahko s temi podatki izboljšate zanesljivost tiskalnika. Če se pogosto pojavlja težava pri podajanju papirja, boste morda morali očistiti valje tiskalnika. Pri naslednjem tiskanju statistične strani lahko preverite, če se je napaka popravila.

Težave s kartušami/tonerji

Morda je najbolj uporaben vidik statistične strani natančen podatek o vsaki kartuši/tonerju posebej. Pri barvnih modelih boste ponavadi videli pregled za vsako posamezno barvo. Če vam tiskalnik javlja, da je določena kartuša prazna, vi pa ste natisnili le nekaj strani, potem lahko natisnete statistično stran, da preverite. Morda ugotovite, da je kartuša okvarjena.
Statistična stran je prav tako zelo pomembno orodje za zbiranje pomembnih podatkov o vašem tiskalniku. Pri rednem tiskanju in shranjevanju teh strani, lahko sledite povečanju napak in jih odpravite. Proces tiskanja statistične strani je različen pri vsakem tiskalniku. Kako jo natisnete na vašem tiskalniku, preverite v navodilih za tiskalnik.

V spodnjem videu je prikazano, kako natisniti statistično stran za večino tiskalnikov znamke HP, kjer enostavno držite zelen gumb za nekaj sekund, dokler stran ni natisnjena:

http://www.youtube.com/watch?v=AHD2nv0Sod4

Oddajte svoj komentar