OBVESTILO: Zamude pri dobavi Več informacij
Zaupa nam več kot 65.000 kupcev!AAA certifikat bonitetne odličnosti 2018
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Osupljive umetnine iz kartuš

Če delate v pisarni, kjer je veliko dela, obstaja velika verjetnost, da se vam je nakopičilo tudi veliko praznih kartuš, ki čakajo, da jih odpeljejo v reciklažo.
Nekaj kreativnih glav pa je našlo še boljšo možnost uporabe izpraznjenih kartuš - izdelava umetnin. Morda izdelate pomanjšan motiv pokrajine iz kartuš kot ozadje ali izberete tehnično bolj uporaben pristop in izdelate barvno svetilko. Vse te ideje lahko uporabite za navdih vaših lastnih izdelkov.

Ko umetnost navdihne znanstvena fantastika


Zagotovo bi nagrado za najbolj čudaško umetnino iz kartuš prejela ''umetnica'' Faith Pearson. Uporabila je pester izbor različnih kartuš, da bi prikazala nekaj izmed njenih najljubših filmov iz žanra znanstvene fantastike, super junakov in trenutkov iz filmov. Naj začnemo z U.S.S. Enterprise zgoraj, katere krožnik je sestavljen večinoma iz Canonovih kartuš, z nekaj masivnimi HP kartušami za ladijski trup. To je dovolj, da vsakemu oboževalcu znanstvene fantastike požene zeleno vulkansko kri po žilah.


Naslednja iz vrste naših najljubših je ta čemeren prikaz iz King Konga na Empire State Buildingu, sestavljen iz kopice kartuš. Zakajeno ozadje resnično naredi pravi prizor, čeprav si potihem želimo, da bi imel Kong na voljo še kaj letal iz kartuš, katere bi lahko zbil z neba na tla, saj zgleda malce osamljen.Na zadnji umetnini vidimo kot, da bi si želelo to združenje super junakov in lopovov ogledati film. Sedeži so narejeni iz različnih HP kartuš, prav tako je lok nad kino platnom narejen iz več tanjših kartuš. Lahko ugotovite, kateri film gledajo? Odgovorite nam v komentarjih na ta blog, če veste, kateri film je na velikem ekranu.Svetilke iz kartuš


Nekateri umetniki pa imajo bolj praktičen pristop. Eden izmed umetnikov ''Etsy'' in uporabnik portala ''Lowell & Louise'' je uporabil več daljših Epsonovih kartuš in jih spremenil v večbarvno visečo svetilko. Medtem, ko je proces izdelave takšne svetilke velika skrivnost, pa lahko to ročno izdelano svetilko naročite na umetnikovi strani. Če vam večja svetilka ni všeč, obstajajo še manjše verzije svetilk iz kartuš, katere vam pričarajo pravo vzdušje na vaši mizi.Morda vas bodo zgornje ideje navdušile, da boste tudi sami uporabili takšen način recikliranja rabljenih kartuš. Tako lahko istočasno rešujete okolje, se zabavate in izdelate zanimive umetnine.

Oddajte svoj komentar