Zaupa nam več kot 100.000 kupcev! 
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Prihodnost tiskanja z brizgalnimi tiskalniki

Večini uporabnikom je poznana brizgalna tehnologija, predvsem zaradi uporabe tiskalnikov doma ali v pisarni, vendar pa je osnovna tehnologija, ki je skupna tako tiskalnikom znamke HP ali Canon, uporabljena tudi v različnih industrijah. Kot bi lahko pričakovali, se brizgalno tiskanje uporablja za tiskanje na papir in karton v različnih možnih scenarijih, vključuje tudi tiskanje nalepk na izdelkih, tiskanje na embalažo. Se pa brizgalno tiskanje uporablja tudi za ostala tiskanja, o katerih se niti ne zavedate.

V nedavni študiji, ki jo je izdelal Smithers Pira, so razkrili, da je s prejšnjimi in novimi izboljšavami v brizgalni tehnologiji pričakovati, da se bo svetovna tržna vrednost brizgalnega tiskanja podvojila v naslednjih petih letih. Delež tiskalnih poslov z uporabo brizgalnega tiskanja v primerjavi z drugimi metodami naj bi se iz 4 odstotkov povečal na 7 odstotkov tržne vrednosti industrije tiskanja.

Kje se brizgalno tiskanje uporablja trenutno?

Poleg števila namiznih tiskalnikov za potrošnike in brizgalnih tiskalnikov za industrije v papirni in embalažni panogi, še mnogo drugih industrij uporablja brizgalno tehnologijo.

Tiskanje na tekstil

Tehnologija brizgalnega tiskanja je digitalno krmiljen proces postavitve majhnih kapljic tekočine na površino, deluje enako dobro s črnili kot z barvo. Tiskanje z brizgalnimi napravami je v širši uporabi v tekstilni industriji, vendar je prav tako mogoče, da uporabite brizgalni tiskalnik za potrošnika za tiskanje lastnih vzorcev na tekstil. 
Poglejte si spodnji video, kjer je prikazano, kako lahko tiskate na tekstil s svojim tiskalnikom.
http://www.youtube.com/watch?v=rl4FnvvcHCk

Steklo in keramika

Tiskanje z brizgalnim tiskalnikom se pogosto uporablja tudi za tiskanje na steklo ali keramiko, da se izdelajo dekorativne ploščice in ostale notranje dekoracije in arhitekturni objekti.

Fotovoltaične celice

Sončne celice so pomemben del pri izgradnji obnovljive energijske infrastrukture in pri uporabi brizgalne tehnologije se lahko določi sestavine na substrat, tako se fotovoltaika lahko proizvaja hitreje in ceneje. Uporaba tehnologije brizgalnega tiskanja je občutno bolj učinkovita kot tradicionalne metode in zmanjšuje odpad dragih in okolju škodljivih kemičnih komponent za 90 odstotkov.


Kam vodi brizgalno tiskanje?

Nano – tiskanje

Digitalno nano tiskanje uporablja novo razvito tehnologijo, da proizvede  kapljice, ki so tako majhne, kot še nikoli doslej, še manjše kot bakterije. Z uporabo kapljic, ki so tako majhne je pri slikah vidna boljša ločljivost in višja resolucija.

Tiskanje vonja

Tiskanje z brizgalno tehniko je v osnovi le streljanje tekočine na površje, ni pomembno, ali je to črnilo ali barva. Japonski znanstveniki so delali na tiskalnikih, ki lahko tiskajo dolgotrajne dišave na dokumente. Kmalu lahko vrtnica na čestitki za valentinovo resnično diši tako sladko.

V farmaciji

Veliko ljudi mora jemati zdravila po točno predpisanem programu zdravljenja in ob točno določenih urah. Predstavljajte si, da bi namesto tega lahko kar natisnili točno določen predpisan odmerek in kombinacijo na eno tableto z brizgalno tehnologijo.

Če imate še sami kakšen zanimiv predlog, kako uporabiti brizgalne tiskalnike, ga napišite.

Oddajte svoj komentar