Zaupa nam več kot 100.000 kupcev! 
Telefonska naročila: 02 620 08 80
od ponedeljka do petka med 8:00 in 17:00
  • Telefonska naročila
    02 / 62 00 880Brezplačna dostava za
    vsa naročila nad 50 €
Iskanje po modelu:
1
2
3

Zagotovite tiskalniku dolgo življenjsko dobo in kvaliteto

Oblika in vzdržljivost tiskalnikov napreduje s časom. Večina strojev je sposobna tiskati velike količine in njihova življenjska doba traja več let. Najsi uporabljate laserski tiskalnik ali brizgalni tiskalnik, lahko tukaj najdete nekaj enostavnih nasvetov za vzdrževanje, s katerimi dajete tiskalniku kvaliteto in daljšo obstojnost.

Tiskalnik uporabljajte redno, najmanj enkrat tedensko

Če ne tiskate daljše obdobje, lahko tiskalne glave postanejo suhe in se zamašijo. To pomeni, da naslednjič, ko boste tiskali, ne bodo delovale tako dobro. Tiskanje najmanj enkrat tedensko tako pomaga, da se izognemo zamašitvi.

Uporabljajte visoko kvaliteten papir (in pravilen tip)

Res je lahko mamljivo uporabiti cenejši papir, ampak kvalitetnejši papir ne bo povzročal zastojev, ker je bolj gladek. Torej se prepričajte, da uporabljate papir, ki je oblikovan posebej za vaš tip tiskalnika. Za laserski tiskalnik uporabite laserski papir, za brizgalne tiskalnike pa temu primeren papir.

Občasno očistite tiskalne glave

Nekateri tiskalniki imajo avtomatsko čiščenje glave, medtem ko je potrebno pri drugih odpreti ploščo in obrisati tiskalne glave z vlažno krpo. Najbolje je, da preverite v navodilih za vaš tiskalnik ali na spletni strani proizvajalca, kakšen je postopek čiščenja tiskalnih glav za vaš model tiskalnika.

Očistite notranjost in zunanjost tiskalnika

Odprite pokrov tiskalnika in pladenj in uporabite pršilo, s katerim odpihnete prah, ki se je nabral v notranjosti. Ne pretiravajte z zrakom iz pršila, saj lahko odpihne umazanijo in prah še bolj v notranjost tiskalnika. Nato nežno obrišite vse vidne sledi prahu na notranjih in zunanjih površinah s krpo. Prah, ki se nabira v notranjosti, lahko povzroča probleme na gibljivih delih. Razmislite o tem, da bi očistili tiskalnik najmanj enkrat mesečno.

             Tukaj najdete tudi video, kjer je prikazano čiščenje tiskalnika.

Pokrijte tiskalnik, ko ga ne uporabljate

Če tiskalnika ne uporabljate redno, razmislite o tem, da bi ga prekrili s protiprašnim pokrovom. Takšne pokrove lahko kupite v specializiranih trgovinah ali preko spleta. Ta pokrov bo preprečil, da bi se umazanija in prah nabiral na in v tiskalniku. Zapomnite si, da je za dobre rezultate tiskanja potrebno uporabiti tiskalnik vsaj enkrat na teden!

Izklapljate ga z gumbom ''OFF''

Tiskalnik vedno izklopite z gumbom za izklop (OFF), ki ga najdete na tiskalniku. Če izklopite kabel tiskalnika iz vtičnice, izklopite podaljšek ali izklopite dovod elektrike do tiskalnika, to lahko privede do poškodb tiskalnika ali ostalih električnih komponent.  Veliko tiskalnikov pred izklopom izvede čiščenje tiskalnih glav ali diagnostiko. Če ga izklopimo iz električnega omrežja brez, da bi predhodno izklopili tiskalnik, potem te procese preskočimo.

Uporabljajte komplet za vzdrževanje

Pri uporabi laserskih tiskalnikih lahko koristite komplet za vzdrževanje tiskalnika, kateri vsebuje tudi zamenjave za nekatere premikajoče dele tiskalnika, ki se čez čas obrabijo. Preverite v navodilih vašega tiskalnika za ustrezni časovni interval zamenjave in mu sledite, da bo vaš tiskalnik deloval brezhibno

Če sledite tem preprostim navodilom, boste povečali življenjsko dobo vašega tiskalnika ter obdržali kvaliteto tiska na najvišjem nivoju. Morda lahko razmislite, da bi dodali korake, kot so čiščenje in uporabo kompleta za vzdrževanje na vaš koledar opravil tako, da se boste nanje pravočasno spomnili.

Preverite ponudbo čistil za pisarniške naprave

Oddajte svoj komentar